Büyükşehir Belediye 1. Meclis Başkanvekili Turan Çakır, Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nun olduğu yere ‘Panorama 1919’ alanı yapacaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Komisyonu, Yaşar Doğu Spor Salonu’nun ‘Panorama 1919’ olarak düzenlenmesi ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında düzenlenecek protokol için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a yetki verdi.
2015 yılı Mart ayı komisyon toplantısı 1. Meclis Başkanvekili Turan Çakır’ın başkanlığında Büyükşehir Belediye Sarayı Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
Komisyonun gündem maddelerinden olan İlkadım ilçesindeki Fuar Caddesi üzerinde yer alan Yaşar Doğu Spor Salonu’nun ‘Panorama 1919’ olarak düzenlenmesi ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yetki verdiği kurum arasında düzenlenecek protokole Büyükşehir Belediye adına imzalamaya Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yetkili kılınması için oylama yapıldı.
Oylama öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Komisyonu 1. Meclis Başkanvekili Turan Çakır, “Şehrimizin önünde bulunan Yaşar Doğu Spor Salonu’nun ‘Panorama 1919’ alanı yapılması ile ilgilidir. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılacak olan protokoller çerçevesinde burayı ‘Panorama 1919’ alanı yapacağız. Burada protokol yolundan itibaren Cumhuriyet Meydanı’nı da kapsayan bölgenin tamamını kapsayan bir proje hazırlanıyor. Bu proje henüz bitmedi ama bitmek üzere. Bu proje kapsamı içerisinde Yaşar Doğu Spor Salonu’nda İstanbul’da ‘Panorama 1453’ gibi onun benzeri de burada ‘Panorama 1919’ gibi içerisinde görsel efektlerin olacağı, proje çıktıktan sonra dış cephenin giydirileceği bir alan olacak. O bölgenin tamamı yani Gar alanından AKM’ye kadar geniş kapsamlı bir proje hazırlanıyor. Buna bağlı olarak Cumhuriyet Meydanı’nı da kapsayacak. Bu alanın içerisinde kapalı spor salonu için yapılacak olan harcamanın bir bölümünü de Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak” dedi.
Konuşmanın ardından yapılan oylamada Yaşar Doğu Spor Salonu’nun ‘Panorama 1919’ alanı yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yetkilendirilmesi oy birliği ile kabul edilerek meclise havale edildi.