Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, ilkokul 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” tamamlandı.
Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ilkokul 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla bir etkinlik yapıldı.
Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’na Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Alparslan İlkokulu ve İstiklal İlkokulu 4. sınıf öğrencileri arasından seçilen 22 öğrenci katıldı. İki gönüllü öğretmen de kamp boyunca öğrencilere eşlik ederken, kampın sponsorluğunu üstlenen bir kolejden de 10 öğrenci katıldı.
Kampta öğrenciler, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven ve Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile birlikte Samsun Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt’u makamında ziyaret etti. Kurt, ziyaretine gelen öğrencilere Ömer Seyfettin’in hikayelerinden oluşan bir kitap seti hediye etti.
Üç gün süren kamp boyunca çocuklara 19 Mayıs ilçesinde Erenköy keçi işletmesi ve Dağköy kesme çiçek seraları, Bafra ilçesinde Altınova köyü büyükbaş işletmesi ile Kızılırmak Deltası, Tekkeköy ilçesinde at çiftliği, Çarşamba ilçesi mantar tesisleri ve organik tarım yapılan fındık ve kivi bahçeleri, sebze ve meyve seraları ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (KTAE) gezdirilerek buralardaki faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca temel eğitimin yanında uygulama ve demonstrasyon destekli aktif öğrenmeye yönelik eğitimler verildi.
Kampın son gününde ise çocuklara katılım belgesi verilip, piknik düzenlenerek çeşitli oyunlarla şenlik kutlamaları gerçekleştirildi.