Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Kurtuluş Yolu’ndan Gazi Müzesi istikametine giden yolda yapılması planlanan ’Meydan Üst Geçit’ projesinin avam projesinin hazırlandığını, uygulama projesinin ise kamuoyuna sorulduktan sonra işleme konulacağını söyledi
Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Kurtuluş Yolu’ndan Gazi Müzesi istikametine kadar yapılması planlanan ’Meydan Üst Geçit’ projesinin ön çalışmasının yapıldığını belirterek, “Bu konuyla ilgili bir Kurtuluş Yolu projemiz var. Tütün İskelesi’nden Gazi Müzesi’ne giden yol üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında projeyi kamuoyu ile paylaşıp, kamuoyundan aldığımız fikirle birlikte projeyi netleştireceğiz. Şu anda avam projesi hazırlandı. Uygulama projesi yapılma aşaması geldi. Uygulama projesini kamuoyuna soracağız. Bu senenin sonuna kadar projeyi tamamen netleştireceğiz" dedi.
"PANORAMA 1919 2016’DA"
Panorama 1919 Müzesi’nin yapımına 21 Mayıs’tan itibaren başlanacağını ve 1 yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Yurt, “Panorama 1919 Müzesi Türkiye’de çok örneği olamayan müzelerden birisi olacak. Eski Yaşar Doğu Spor Salonu yeniden dizayn edilecek. Dış kabuğu korunarak yeni eklentiler, dijital bir gösteri merkezi yapılacak. Bununla ilgili bir avam proje çizdik. Bu proje ile birlikte ön yeterlilik ilanına, yani ihaleye çıktık. 21 Mayıs’ta buranın ön yeterlilik ihalesi var. Bu ihalede bizlere en uygun teklifi veren firmalarla teknik şartnameyi netleştireceğiz. Biz isteklilere avam projeyi sunduk. Bu istekliler avam projeler doğrultusunda hazırladıkları projelerle bize gelip projelerinin son halini sunacaklar. Biz projeleri ve teknikleri harmanlayarak yeni bir teknik şartname hazırlayacağız. Bu teknik şartnameyi geçen firmalara diyeceğiz ki ‘bizim teknik şartnamemiz bu’. Teknik şartnameyi verdiğimiz firmalardan, ‘uygulama projesini hazırlayıp mali tekliflerinizle birlikte tekrar gelin’ diyeceğiz. Bu yöntemle projenin yapımını gerçekleştireceğiz. 21 Mayıs’ta ön yeterlilik ihalesi yapılan bu projenin 365 günde tamamlanmasını planlıyoruz. Bir sene sonraki 19 Mayıs’a yetiştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.