Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Bafra Hacıoğlu Grubu İçme Suyu İnşaatı Projesi’ni bu yıl sonunda bitireceklerini söyledi.
Bafra Hacıoğlu Grubu İçme Suyu İnşaatı Projesi’nin 14 milyon 500 bin TL’ye mal olacağını belirten Kamil Demircioğlu, “Hacıoğlu Grubu, Bafra ilçesinde şimdiye kadar içme suyunda en büyük projelerin başında gelmektedir. Proje kapsamında 15 mahalle içme suyuna kavuşacak. Projeye ilave olarak da 8 mahallenin şebeke hatlarında yenileme çalışması yapıldı” dedi.
Bu bölgenin uzun yıllar susuzluk çektiğini kaydeden Kamil Demircioğlu, “Bu projeyi 2016 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir. Bu bölgelerde yaşamını sürdüren vatandaşlarımızın içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.
Demircioğlu, bu proje tamamlandığında Paşaşeyh, Ortadurak, Çataltepe, Örencik, Elmacık, Gökçesu, Gökçekent, Hıdırellez, Yağmurca, Müstecep, Hacıoğlu, Türkköy, Yörgüç, Terzili ve Kestaneciler olmak üzere 15 mahallenin içme suyuna kavuşacağını ifade etti.
Kamil Demircioğlu, projeye ilave olarak Azay, Boğazkaya, Kuşlağan, Kozağzı, Eldavut, Gökçeağzı, Barış ve Kanberli olmak üzere 8 mahallede şebeke hatlarında yenileme çalışması yapıldığını sözlerine ekledi.
SASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Cihan Güller ise ana şebeke isale hattında şimdiye kadar 200 kilometre çeşitli çaplarda boru döşendiğini, 25 depodan 19’unun tamamlandığını, 6 depoda da inşaat çalışmalarının devam ettiği açıkladı.