Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencilerine ‘işaret dili’ eğitimi verildi.
İşitme engellilerin toplumla bütünleşmelerine yönelik OMÜ Tıp Fakültesi, Samsun Engelliler Federasyonu ve Atakum Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, tıp öğrencilerine yönelik ‘işaret dili’ eğitimi düzenlendi. OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Mavi Salon’da düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Balcı, “İşitme engellilerin toplumla bütünleşmelerine yönelik Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Samsun Engelliler Federasyonu ve Atakum Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, tıp doktorluğu öğrencilerine yönelik işaret dili eğitimi verilmektedir. Tıp doktorluğu 2. dönem programı öğrencilerinin katıldığı seçmeli işaret dili dersinde, hedef grubun işitme engellilerin sağlığını geliştirmeye yönelik kazanımlar elde edilmesi amaçlanmış ve bu eğitimler OMÜ Tıp Fakültesi dersliklerinde verilmiştir” dedi.
310 TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERİLDİ
‘İşitme Engellilerle İletişim ve İşaret Dili Bloğu’ hakkında değerlendirme yapan Samsun Engelliler Federasyonu Başkanı Mehmet Akbulut, 9 Aralık 2013 tarihinde başlayan ve dördüncü dönemini devam eden ‘İşitme Engellilerle İletişim ve İşaret Dili Bloğu’ kapsamında bugüne kadar 310 tıp fakültesi öğrencisine işaret dili eğitimi verildiğini söyledi. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcıların, işitme engelli bireylerle iletişim/görüşme becerilerini geliştirebildiklerini, farklı hasta grubu olarak işitme engellilerin kültürü hakkında anlayış kazandıklarını belirten Akbulut, “Çalışmaların arkadaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz” diye konuştu.
İşaret dili eğitimi alan OMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri ile işitme engellilerin kaynaşmaları amacıyla Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi sahasında mini basketbol turnuvası düzenlendi.