Samsun’un Kavak ilçesinin yetiştirdiği dünya ve olimpiyat şampiyonu merhum güreşçi Yaşar Doğu anısına spor ödülleri verilecek.
Kavak Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) organizasyonu ile yapılacak olan Yaşar Doğu spor ödülleri programında okullar arası turnuvalarda Samsun il birincileri ödüllendirilecek.
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaptığı açıklamada, "İlçemizin yetiştirdiği dünya ve olimpiyat şampiyonu efsane güreşçimiz Yaşar Doğu’nun anısına 13 Nisan 2015 Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da okullar arası turnuvalarda Samsun il birincilerine ödüller vereceğiz. Kavak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz ile birlikte organize
ettiğimiz programa tüm hemşehrilerimiz davetlidir. Milli güreşçimiz Yaşar Doğu’nun torunlarının bu tür başarılara imza atması bizleri onurlandırıyor" dedi.
Ödül verilecek okulları şu şekilde: Güreşte Adnan Ölmez Ortaokulu, futbolda İlkadım Spor Lisesi (kız takımı) ve İlkadım Spor Lisesi (erkek takımı), basketbolda İlkadım Spor Lisesi (kız takımı) ve Atakum TED Koleji (erkek takımı), voleybolda Spor Lisesi (kız takımı) ve Atakum Endüstri Meslek (erkek takımı), hentbolda İlkadım Spor Lisesi (kız takımı) ve Tekkeköy Endüstri Meslek Lisesi (erkek takımı), futsalda İlkadım Sema Büberci Meslek Lisesi (kız takımı) ve Atakum Recep Tanrıverdi Endüstri Meslek Lisesi (erkek takımı).
Yıldız kızlar ve yıldız erkeklerde ise ödül verilecek okullar şöyle: Basketbolda Mustafa Kemal Ortaokulu (kız takımı) ve Canik Bahçe Şehir Koleji (erkek takımı), voleybolda 23 Nisan Ortaokulu (kız takımı) ve Çınarcık Ortaokulu (erkek takımı), hentbolda ise Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu (kız takımı) ve Tekkeköy İlköğretim Okulu (erkek takımı).