Amerika’nın New York kentinde düzenlenecek olan Dünya Kaliteye Bağlılık Kongresi’nde Kalite Elmas Tacı Ödülü’nü almak üzere kongreye davet edilen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Avrupa’da ilk 10 hedefine sadece 1 adım kaldı” dedi.
2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa’nın ilk 10 şirketi arasında olma hedefi doğrultusunda başlattığı ‘Mükemmellik’ sürecinde Avrupa’da ve dünyada tüm dikkatleri üzerine çeken YEDAŞ, vizyonuna bir adım daha yaklaştı ve bu yıl Amerika’nın New York kentinde düzenlenecek olan Dünya Kaliteye Bağlılık Kongresi’nde Kalite Elmas Tacı Ödülü’nü almak üzere kongreye davet edildi. Business Initiative Directions (BID) Başkanı Jose E. Prieto imzalı gönderilen davete, BID Komite Üyesi olan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ve şirketin üst yönetimi katılım sağlayacak.
HEDEFE BİR ADIM KALDI
BID tarafından 2013 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da Kalite Altın Tacı Ödülü’nü ve 2014 yılında da Fransa’nın başkenti Paris’te Kalite Platin Tacı Ödülü ile onurlandırılan YEDAŞ, İstanbul’da Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından, Avrupa’nın İletişim Oscarı olarak lanse edilen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (United Nations Development Programme) UNDP Özel Ödülü’nü ve son olarak da Amerika’nın Las Vegas kentinde düzenlenen ESQR Kalite Kongresi’nde Yılın En Nitelikli Liderlik Ödülü’nün sahibi olmuştu. Kalite ve kurumsal kültürün sürdürülebilirliğine önem veren dünyaca ünlü ve itibarlı bağımsız denetçi şirketlerce, YEDAŞ’ın başarısının her yıl taçlandırdığının vurgusunu yapan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Kalite Elmas Tacı Ödülü ile Avrupa’nın ilk 10 şirketi arasında olmak vizyonumuza, bir adım daha yaklaşmış olacağız. 2016 yılında ise Avrupa’nın 4 Yıldız Ödülü’nü alarak son ve en büyük adımı atacağız. ’Başarı’yı bir varış noktası değil, bir yolculuk olarak gören YEDAŞ, vizyonunda 2019 yılına dikkat çekmişti ancak 2016 yılında ’Mükemmellik’ sürecini tamamlayacağız" diye konuştu.
“EFQM MODELİNİ SADECE BELGEYLE SINIRLAMADIK”
İlk olarak 2012 yılında Kal-Der’e üye olduklarını ve Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayarak ’Mükemmellik’ yolculuğuna çıktıklarını belirten Genel Müdür Türkoğlu, "Kal-Der’e üye ilk ve tek elektrik dağıtım şirketiyiz. 2 yaşındayken EFQM 3 Yıldızlı Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi’ni aldık. O zaman paydaşlarımızla birlikte kendimize yeni vizyon ve hedefler koyduk. EFQM modeli bir belge ile sınırlı kalmaması ve tüm süreçlerde sürdürülebilir bir şekilde hayatımızda uygulanması gibi. Adımlarımızı büyük büyük atmaya başladık ve gelinen noktada ilk olarak 2013 yılında Kalite Altın Tacı Ödülü’nü aldık. Bunu bir başlangıç olarak gördük ve yolculuğumuz 2014 yılında Kalite Platin Tacı, UNDP Özel Ödülü ve Yılın En Nitelikli Liderlik Ödülü ile taçlandı. 2015 yılında ise New York’ta düzenlenecek olan Dünya Kaliteye Bağlılık Kongresi’nde Kalite Elmas Tacı Ödülü’nü alacağız ve büyük finale sadece bir adım kalacak" şeklinde konuştu.
“İT-KALİTE VE KURUMSALLIK ÖZÜMÜZ”
Genel Müdür Türkoğlu, bu ödüllerin tamamen bağımsız kuruluşların üyelerince, tüm dünya üzerinde farklı ülkelerden kalite kültürünü özümseyen ve destek veren kuruluşlar olarak tanınan şirketlerin tespit edilerek verildiğini vurguladı. Türkoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Şirketler, Toplam Kalite Yönetimi Kriterlerine Uygunluk, Liderlik, Yaratıcılık, Yenileşim ve İnovasyon, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri, Mükemmel Sonuçları Sürdürme, (Balanced Scorecard), Müşteriler İçin Değer Katma, İleri Teknolojiyi Kullanma, Sürdürülebilir Bir Gelecek Yaratma gibi ana başlıklara verilen önem ile faaliyet gösterdiği sektörde rol model olma özelliğinden dolayı bu ödülleri almaya hak kazanıyor. BID, ESQR ve TÜHİD tarafından verilen bu ödüllerde şirketimiz, yalnızca girişimci başarısıyla değil, sürekli gelişime ve yeniliklere verdiği önem, Toplam Kalite Yönetim Sistemi modeli ile tüm süreçlerine paydaşlarını da dahil ederek, içselleştirilmesi ile ön plana çıktı. Bu model, müşteri memnuniyetini arttırırken ve verimi de optimize ediyor. Kurumsal kültürü ve gelişen sürece etkin bir yaklaşımı da birlikte getiriyor."
“ÖDÜL BAŞVURUSU YOK”
"YEDAŞ’ın iş süreçlerinde vazgeçilmezleri arasında yer alan ‘Kalite, Liderlik ve Sürdürülebilirlik’ anlayışı şirketimizin bugün büyük dünya şirketleri arasında Avrupa’nın ’en iyi şirketi’ seçilmesine vesile olmuştur" diyen Türkoğlu, "Bu süreçlerden YEDAŞ’ın haberi yok. Ödül başvurusu yok. Onun için bu ödüller çok önemli ödüller. Birileri sizin haberiniz olmadan sizi izlemeye alıyor ve sizi oyluyor. Sonuçta dünya üzerinde itibarı yükselen şirket siz oluyorsunuz" açıklamasında bulundu.
BID tarafından Komite Üyesi olarak davet aldığını belirten Türkoğlu, "BID Dünya Kalite Bağlılık Kongresi’nin Şeref Tablosu’nda yer almak YEDAŞ’ın sürdürülebilir başarısıdır. Aynı zamanda BID’inin kurumsal mührünü paylaşan şirketler arasında yer alıyoruz. Ödüller ve başarı hikayelerimiz, dünya üzerindeki elektrik dağıtımı sektöründe farkındalık oluşturmuştur. Biz enerjimizin farkındayız ve hedeflediğimiz gibi dev şirketlerin olduğu Kalite Ligi’ndeyiz" ifadelerini kullandı.