AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesi, Türkiye’nin büyümesini istemeyen dış güçlerin istediği şekilde paralel yapının öncülüğünde CHP, MHP ve HDP’nin AK Parti’ye karşı ittifak yaptığını ileri sürerek, "Bu dörtlü ittifakı 7 Haziran’da milletimiz sandıkta yıkacaktır" dedi.
Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu, Canik’e bağlı mahallelerde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet eden ve onları dinleyen Hocaoğlu, 7 Haziran seçimlerinin öneminden bahsetti. AK Parti iktidarları ile 13 yılda her alanda büyük bir gelişim sağlayan Türkiye’nin vizyonunun daha da büyüdüğünü ifade eden Hocaoğlu, "Yeni Türkiye’nin büyümesini istemeyen dış güçler, içerideki işbirlikçileri ile birlikte hareket etmektedir. Ancak milletimizin bu oyunu bozacaktır" diye konuştu.
Türkiye’nin gelişimini engellemek isteyenlerin AK Parti’ye karşı birleştiğine işaret eden Hocaoğlu, "CHP’nin seçim otobüslerinden paralelin ablaları çıkıyor. Paralelin Pensilvanya’daki başı açıkça HDP’ye oy istemektedir. Bu zihniyet, 3. köprüyü, 3. havalimanını, ikinci İstanbul Boğazı’nı istemeyenlere hizmet etmektedir. Bunların derdi Türkiye’yi eski günlerine döndürmektir. Ancak şunu çok iyi bilmeliler ki aziz milletimiz eski Türkiye’yi de yeni Türkiye’yi de çok iyi bilmektedir ve Türkiye’ye ihanet edenlerle aynı safta yer alanlara 7 Haziran’da Osmanlı tokadı vuracaktır" şeklinde konuştu.
Milliyetçi Hareket Partili seçmenlere de seslenen Hocaoğlu, "MHP’li kardeşlerimiz, 7 Haziran’da bu ittifaka hizmet etmesinler. Paralel örgütle bir olan CHP-HDP ittifakını birlikte yıkalım. Sağduyu sahibi her bir MHP’li kardeşimin bu ittifakın karşısında duracağına inanıyorum. Çünkü darbe dönemlerini, bu ülkede kardeşin kardeşi kırdığını en iyi MHP’li kardeşlerimiz bilir. Başörtülü bacılarımızın okuyamadığı günleri, memur olamadığı günleri çok iyi bilirsiniz. Bu zihniyet eski Türkiye’yi geri getirmek istemektedir. Bu seçim herhangi bir partinin kazanma seçimi değildir. Bu seçim Yeni Türkiye’ye karşı duranları ve o zihniyeti tarihten silme seçimidir. Bu seçim bir dava seçimidir" dedi.