Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yaslanın arkanıza. Sakın telaşa kapılmayın. Tüm köylerdeki sorunları çözeceğiz" dedi
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza’da mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
“HEP BİRLİKTE DAHA GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”
Muhtarlarla beraber çok güzel işlere imza atacaklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Önümüzdeki süreçte Havza’nın mahalle yollarını nasıl geliştirebiliriz. İşte bu hazırlıklarımıza yönelik de çalışmalarımıza başlayacağız imkanlarını dahil ederek köylerindeki geçimi, ekonomiyi, kırsal kalkınmayı nasıl sağlarız, göç vermekte olan köylerimizin göç verme durumunu durdurabilir miyiz, köylerde bir köy ekonomisi yaratabilir miyiz bunları tartışıp yol haritamızı çıkartacağız. Önümüzde 4 sene daha var. Geçtiğimiz 1 sene içerisinde güzel işler yaptık, güzel bir başlangıç yaptık. Söylediklerimizi yerine getirme konusundaki samimiyetimizi ve gayretlerimizi sizlere ispat ettik. Yıllardır yaşımın da getirdiği ve biriktirdiğim tecrübelerimi inşallah önümüzdeki bu 4 sene içerisinde insanıma kullandırabilirsem biz bu işi hep birlikte başarırız" diye konuştu.
“SAMSUN’U AVUCUMUN İÇİ GİBİ BİLİYORUM”
2019 yılına kadar muhtarından başbakanına kadar birlikte insana hizmet için çalışacaklarını kaydeden Yılmaz, "Hep birlikte topyekun çalışıp hizmet edeceğiz. Siz nasıl ailenizdeki herkesi çok yakından biliyorsanız ben de Samsun’u avucumun içi gibi biliyorum. 16 senedir belediye başkanıyım. Ondan önce de 6 sene Karayolları Genel Müdürlüğü yaptım. Ben belediye başkanı olduğumda köylerin tüm sıkıntısını biliyordum. Çünkü Genel Müdür iken buralarda hep vızır vızır dolaşıyordum. Sizlerden talebim şu sakın telaş etmeyin. Telaşın kimseye faydası yok. Oraya hizmet gidiyor da bize gelmiyor diye bir şey söz konusu bile değil. Yaslanın arkanıza rahat olun. Hepsini yapacağız. 5 tane köy için program yapmıştık. Ben buradan size bir söz daha veriyorum. 5 tane daha köyü yapacağız. Bu yazın bitireceğiz" şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz’dan sonra söz alan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, 30 Mart seçimlerinin ardından bir yıl geçtiğini belirterek, “Büyükşenir Yasası ile birlikte 81 köyümüz mahalle oldu 1 yıl içerisinde büyük işler yaptık. Önümüzde henüz 4 sene daha var. Biz 30 Mart’ta ne söz vermişsek inşallah onların hepsini yerine getireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayesinde bu sene inşallah susuz köyümüz mahallemiz kalmayacak. Köy yollarımızı da tamamlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.