Sinop’ta İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri kapsamında Valilik Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
Törene Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, vali yardımcıları, kurum müdürleri ile siyası partilerin temsilcileri ile Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.
Çelenk sunumu ile başlayan törende konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, “İçinde bulunduğumuz yüzyıl birçok teknolojik imkanı insanlığın hizmetine sunarken bir yandan da insanlığın ortak malı olan doğa ve çevreden geri getirilmesi zor hatta mümkün olmayan varlıkları da alıp götürmüştür. Gelişmekte olan ülkemizde de sanayileşmeye ve kentleşmeye paralel olarak çeşitli çevre sorunları baş göstermiş ve bur sorunlar giderek karmaşıklaşmıştır. Sonuçları direkt olarak canlı yaşamını etkileyen maliyeti çok yüksek olan çevre kirlenmesi sadece devletlerin değil tek tek hepimizin üzerinde düşünmemiz gerek hayati bir sorundur. Tüketim anlayışımızdan ekonomik faaliyetlerimize ve yaşama tarzımıza uzanan süreçte her sorumlu ferdin çevre için yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Çevre sorunlarına çözüm ararken beşikten mezara kadar sürekli dengeli, ruh ve beden temizliğini beraber ve ayrılmaz mütalaa eden fikri yaklaşımlar göz önünde bulundurulmalıdır. Tarih, kültür, inanç, örf ve adetlerimiz çevre politikalarının hayata geçirilmesi noktasında bize yol gösterecek zengin bir kaynaktır. Yine çevre eğitimi ile bireye aile çevresinden başlayarak tüm eğitimi boyunca çevre konusunda bilinçlendirilmesi sorumluluk hissi kazandırıcı bir eğitim verilmesinin de rolü büyüktür” dedi.
Konuşmaların ardından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ortaokul öğrencileri arasında çevre bilincini kazandırmaya yönelik yapılan "Atığı Güzelleştir" projesi ile “Atık Pil Toplama” kampanyası kapsamında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi