Sinoplu milli sporcu olan Karakurt kardeşler 24 Nisan-1 Mayıs 2015 tarihleri arasında Almaya’nın Brandenburg kentinde düzenlenecek olan “Avrupa Üç Bant Bilardo Şampiyonası” için yola çıktı.
Uzun yıllardır bilardo sporu ile ilgilenen Karakurt ailesi başarılarına bir yenisini daha eklemek için Almanya ya gidiyor. Yaklaşık bin sporcunun mücadele edeceği ve Avrupa’nın en büyük bilardo organizasyonlarının arasında yer alan şampiyonaya katılan Sinoplu Ömer ve Berkay Karakurt kardeşler altın madalya için yarışacaklarını dile getirdiler.
Konu ile ilgili açıklama yapan milli sporcu ve aynı zamanda Sinop Bilardo İl Temsilcisi Ömer Karakurt, “2013 yılında gençler kategorisinde şampiyon olduğum ülkeye bu sefer büyükler kategorisinde tekrar gidiyorum. Kardeşim Berkay ve benim hedefimizde hiç şüphesiz altın madalya var. Uzun yıllardır bu sporla uğraşıyoruz. Öncelikle bizlere hayatımızın her anında desteklerini esirgemeyen antrenörüm ve aynı zamanda babam Nurettin Karakurt’a, Federasyon Başkanımız Ersan Ercan’a, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Recep Ünal’a çok teşekkür ediyorum” dedi.