Yaklaşan "Yaz Kur’an Kursu" sezonu münasebetiyle Sinop İl Müftülüğü’nde personele yönelik bir motivasyon, istişare ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Şefi Nejat Pişkinel ile din görevlileri katıldı. Toplantıda imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi kadrolarında hizmetlerini yürüten personele bilgiler aktarıldı.
Toplantı Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu tarafından personelin resmi/idari konularda bilgilendirilmesiyle başladı. Sinop’ta ilk defa açılacak olan 150 öğrenci kapasiteli Yatılı Yaz Kur’an Kursu programı çerçevesinde yürütülecek hizmetlerin istişaresinin ardından personele hitap eden İl Müftüsü Mustafa Erkan, "Önemli olan çocuklarla gönül bağı oluşturabilmektir. Çocuklar temel dini bilgileri okuldan veya kitaplardan da bir şekilde alabilirler fakat aidiyet ve sorumluluk duygusunu, sevgi ve gönül bağını oluşturmak siz değerli gönül erlerine düşmektedir. Dolayısıyla önceliğiniz kendinizi ve kursunuzu çocuklara sevdirmek olmalı. İnsan ancak sevdiğinden istifade edebilir" dedi.
Yaz kurslarında izlenmesi gereken yöntem, dikkate alınması gereken hassasiyetler ve riayet edilmesi gereken genel prensipler hakkında yapılan değerlendirmenin ardından toplantı, müftülük personelinin konuyla ilgili sorunlarının dinlenmesi ve sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.
Kur’an kurslarına kayıtların 15-29 Haziran tarihleri arasında yapılacağı, eğitim öğretimin ise 22 Haziran 2015 tarihinde başlayıp 21 Ağustos 2015 tarihinde sona ereceği öğrenildi.