Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Dr. Ömer Faruk Meriç Eğitim Kurumlarında TÜBİTAK 4006-Bilim Fuarları destekleme programı çerçevesinde bilim etkinlikleri Matematik fuarı Sergisi açıldı. 39 farklı projenin yer aldığı sergide birbirinden ilginç çalışmalar dikkat çekti.
Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin açılışına katıldığı sergide 4’ü İngilizce, 35’i Matematik olmak üzere 39 eser yer aldı. Serginin açılışını 72 yaşındaki Süleyman Ballıkaya yaptı. Açılışın ardından öğrencilerin yaptığı çalışmalar incelenirken, Hüseyin Gazi Kılınç bağlamasıyla, öğrencilerden Esma Şahin de türküleriyle fuar sergisine renk kattı.
Sergi hakkında bilgi veren Matematik Öğretmeni Yasemin Kadevi, “Projemiz Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle yapılıyor. 4006 protokol numarasıyla bir sergi düzenliyoruz. Projelerimizde öğrencilerin yaptığı 39 farklı eser yer alıyor. Bunların 4’ü İngilizce, geri kalanları Matematikle ilgilidir. Öğrencilerimiz 4., 5., 6. ve 7. sınıflardan öğrendiklerini projelerinde yapmaya çalıştı. Genellikle görsel materyaller kullandık. Öğrencilerimiz hem bu eserleri yaptılar, hem de konularını pekiştirmiş oldular. Yani tam sayılarla ilgili konu anlatıyoruz. Bununla ilgili bir oyun uydurup uygulama yapıyoruz. Böylece öğrencilerimiz hem el becerilerini, hem de yeteneklerini geliştirmiş oluyor.” dedi.