Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çocuklar için florjel uygulaması başlattı.
Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde koruyucu ağız ve diş sağlığı çalışmaları kapsamında, Dt. H. İbrahim Ustaoğlu ve Dt. Kübra Özgür tarafından flojel uygulaması gerçekleştirildi.
Florjel uygulamasında Sinop merkezde bulunan anaokulları ziyaret edilerek çocukların diş sağlığı kontrol edildi. Gerçekleşen bu uygulama sırasında çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Dt. Kübra Özgür, “Çocuklara yönelik yılda iki kez florjel uygulaması diş çürümesini belirli ölçüde engeller. Florjel dişi diş çürüklerine karşı daha dayanıklı hale getirir ve bütün diş yüzeylerine uygulanır. Uygulanan jel 4-6 ay kadar etkilidir. Dişler tükürükten arındırıldıktan sonra fırça ile ya da özel kalıplar ile uygulanır ve totalde 5 dk sürer. Uygulama sonrası yemek ve içme 1 saat kadar yapılmamalıdır. Çikolata dondurma gibi süt içerikli yiyecekler 24 saat önerilmez. Mandıra içeren ürünlerin kullanılmamasındaki amaç florun etkisini azaltmamak içindir. Flor uygulanmadığında çocuğun çürüklere karşı direnci yeterince korunamamış olabilir. Çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı konusunda neler yapılması gerektiğinin anlatılması da çok önemli” dedi.