Sivas’ın Gemerek ilçesinde Hakkari ve Iğdır’da yaşanan terör olayları protesto edilerek yürüyüş yapıldı.
Yaşanan terör olaylarını protesto etmek isteyen Gemerek halkı sokağa döküldü. Gemerek Aile Toplum Sağlığı Merkezi önünden başlayan yürüyüş İstanbul Caddesi’nde devam ederek Yeniçubuk Merkez Cami önünde yapılan basın açıklamasının ardından kılınan gıyabi cenaze namazıyla son buldu. Yürüyüş esnasında; ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Askere Uzanan Eller Kırılsın’ sloganları atıldı. Yürüyüşe Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, BBP İlçe Başkanı Mahmut Ciritci, MHP İlçe Başkanı Erdal Genç, Gemerek Ziraat Odası Başkanı İhsan Sarıdağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yürüyüşün ardından konuşan Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir; “Bugün Gemerek ilçesi olarak halkımızın katılımıyla şehitlerimizi yad ettik Allah gani gani rahmet eylesin, yaralı gazi asker ve polislerimize de acil şifalar diliyoruz. Bizler siyasilerin biraz daha ellerini taşın altına koymasını istiyoruz. Duracak vakit yok ülke bölünme eşiğinde. Terörle müzakere olmaz, mücadele olur. Bizler mücadele istiyoruz” dedi.
Gemerek Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Mahmut Ciritci ise; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 78 milyon Türk Milleti vatan uğrunda ölmeye hazırdır. Şehit polis ve askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun. Allah yar ve yardımcısı olsun. Müslüman Türk milleti ve ülkücüler devletinin yanında her türlü desteğe hazırdır” diye konuştu.
Gemerek MHP İlçe Başkanı Erdal Genç ise; “Söylenecek fazla bir şey yok. Ülkemiz yine her zamanki rezaletlerin altında gidiyor. Bizde bunlara fırsat vermeyeceğiz. Gerektiğinde toplanır polis ve askere sıkılacak kurşuna kendimizi feda ederiz. Burada toplanan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.