Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Ayhan mesajında, “23 Nisan, Türk milletinin yok olmadığını, işgallere, bölünmeye karşı bütün imkanlarını seferber ederek dünyaya varlığını kanıtladığı gün olarak tarihteki yerini almıştır. Bir millet ve devlet olarak yeniden tarih sahnesine çıkma yolunda önemli kararlar alan, en önemlisi de millet egemenliğini esas alarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, bugün 95 yaşına girmiştir. Atatürk, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuz; özgür düşünceli, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.”ifadelerini kullandı.
Ayhan, mesajının devamında şunları kaydetti:
“Sivas İl Özel İdaresi olarak bizlerde, çocuklarımıza duyduğumuz sarsılmaz güven ve büyük sevginin ifadesi olarak, okullarımızda gerekli fiziki ortam ve koşullar sağlamaya, daha modern daha işlevsel ve en rasyonel şekliyle eğitim yuvaları sunmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin gelişmesinde önemli etkileri olacak olan İl Halk Kütüphanesi’ni en rantabl haliyle bu yıl hizmete sunuyoruz. Çok farklı ve örnek bir proje olan, Çocuk Oyun Kütüphanesi ve Aktivite Merkezi ile de onların sosyal ve kişisel gelişimine önemli katkılar sunmaya hazırlanıyoruz. İdaremizin en önemli misyonlarından biri olan kırsalın kalkınması için buralarda yaşayan çocuklarımıza sunduğumuz oyun parkları, köy okulları için oluşturduğumuz köy kütüphaneleri ile de en ücra yerleşim yerindeki yavrumuzun da gülümsemesine vesile olmanın mutluluğunu tüm kurum çalışanları olarak yaşıyoruz. Bu vesileyle; kardeşliğin, hoşgörünün, barışın hakim olduğu, suçsuz ve günahsız sabilerin ölmediği, gözü yaşlı bir tek çocuğun dahi kalmadığı bir dünya el ele yaşamak ümidiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 95. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlarım.”