Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine "Sosyal Medya" anlatıldı.
P24 Bağımsız Gazetecilik Platformu tarafındna okulun konferans salonunda gerçekleştirilen "Sosyal Medya-Nasıl Yapmalı” konulu panelde öğrencilere sosyal medya gazeteciliğinin ne olduğu, sosyal medyanın geleneksel haberciliği nasıl değiştirdiği, bireysel sokak gazeteciliği, sosyal hareketlerde sosyal medyanın rolü ve sosyal medya ölçümleri gibi konularda bilgi verildi.
Moderatörlüğünü P24’ün kurucularından Doğan Akın’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Doğan TV Dijital İçerik ve İş Geliştirme Müdürü Umut Katırcı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülüm Şener Ulugay ve Gazeteci Hıdır Geviş katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Doğan Akın, sosyal medyanın tanımını yaparak “Sosyal medya içeriğini sadece kullanıcıların oluşturduğu mecralardır. Sosyal medya ağlarındaki ilişkiler çok önemli, bazı hareketlerin yayılması çok süratli. Ama bu ağlar üzerinden kurulan ilişkiler ne kadar kuvvetli, bunlar üzerinde düşünülmesi gereken konular” ifadelerine yer verdi.
Doğan TV Dijital İçerik ve İş Geliştirme Müdürü Umut Katırcı ise sosyal medyanın matematiği konulu sunumunda sosyal medyada ölçme yöntemleri konusunda bilgi verdi.
Soru cevap şeklinde devam eden panelin sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol katılımcılara teşekkür belgesi verdi.