Gemerek ilçesine bağlı 860 nüfuslu İnkışla Köyü, örnek uygulamalarıyla dikkat çekiyor.
2013 yılında uygulamaya konulan 6360 sayılı Büyükşehir Yasasıyla birlikte köye dönüştürülen İnkışla, modern yaşam koşullarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Büyükşehir yasasının ardından İl Özel İdaresi’ne bağlanan İnkışla; yol, su, kanalizasyon ve tarım alanında yapılan hizmetlerle değişim ve dönüşümden payını alarak kendini yenilemeye devam ediyor. Altyapı problemlerini çözen İnkışla’da Gemerek İlçe Özel İdaresi tarafından haftada iki gün çöpler toplanıyor. Köy sakinleri temiz bir çevre oluşturulmasına hassasiyet gösterirken, bölgede devlet, vatandaş işbirliğiyle fosseptik çukurunun uzaklaştırılması için de çalışma yapılıyor.
Köydeki gelişim ve değişimi yerinde görmek üzere bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey ve il genel meclisi üyeleriyle birlikte İnkışla Köyü’nde bölge sakinleriyle bir araya geldi.
Ayhan, İnkışla köyünde düzenli ve tertipli uygulamaların olmasının çok sevindirici olduğunu ifade ederek, köye girildiğinde ortak yaşam kültürünün çok rahatlıkla görülebildiğini söyledi. Kapanan beldeler arasında İnkışla’nın örnek bir köy olduğunu, her gittiği bölgede bunu ifade ettiğini belirten Ayhan, beldelikten sonra köyün aynı disiplini ve düzeni korumasının Sivas ve Türkiye’ye örnek olduğunu kaydetti. Ayhan, "Kapanan beldeler arasında İnkışla köyümüz gerçekten çok güzel. İnsan gelince ayrı bir huzur buluyor, dikkat çekici, yaşanabilir modern bir yer. Temiz çevresi, düzenli yollarıyla İnkışla Köyümüzün bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var." diye konuştu.