Sivas Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü tarafından, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla Kardeşler Mahallesi Bağdat Caddesi üzerine 320 metre yaya korkuluk montajı yapımı yapıldı.
2013 yılı içerisinde Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü tarafından Kardeşler Mahallesi Bağdat Caddesi üzerine üst geçit yapılarak vatandaşların can ve mal güvenlikleri garanti altına alındı. Bağdat Caddesi’nde üst geçit olmasına rağmen yayaların üst geçidi kullanmayıp karşıdan karşıya geçerken yoldan geçmeleri sonucu meydana gelen ölümlü kazalar Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü’nü tedbir almasını sağlamıştı.
Yayaların karşıdan karşıya geçerken yoldan geçmeyip üst geçidi kullanmalarını sağlamak amacıyla karayolları tarafından yolun üst geçit yönündeki bir bölümüne güvenlik telleri konmuştu. Konulan güvenlik tellerinden sonra yayalar bir süre üst geçidi kullanırken daha sonra kimliği belirsiz kişiler tarafından güvenlik tellerinin bazı bölümlerinin kesildiği görülmüştü. Bunun üzerine Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü tarafından Bağdat Caddesi üzerine bariyer yaya korkuluğu monte edildi. Şehrin dokusuna uygun motiflerin kullanıldığı yaya korkuluğu 320 metre uzunluğunda ve daha modern korkuluk yapıldı.