Koyulhisar’da köy yollarında alt yapı çalışmaları devam ediyor.
Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Koyulhisar ilçesinde 5 köyü birbirine bağlayan Ortakent grup yolunu onarıma aldı. İş makineleri ve çok sayıda personel ile asfalt yama çalışmalarını sürdüren ekipler, bölgede 8 kilometre yolu iyileştirecek. Bu yıl yatırım programı çerçevesinde ilçede 30 kilometre stabilize yol onarımı, 4,5 kilometre birinci kat asfalt, 15 kilometre 2 kat asfalt yama ve 3 adet menfez işi gerçekleştirilecek.
Diğer yandan köy içi parke çalışmalarına da devam eden İl Özel İdaresi, Koyulhisar Kızılema Köyü’nde yoğun bir çalışma sürdürüyor. Devlet, vatandaş işbirliği ile gerçekleştirilen köy içi parke çalışması sonucu köy halkı çamur ve tozdan kurtulmuş olacak. Kızılelma köyünün yanı sıra Sarıharman, Karaçam ve Dilekli köyleri de KÖYDES kapsamında kilitli parkeye kavuşacak.
Köy muhtarı İlhan Pelit, İl Özel İdaresi tarafından köye 6 bin metrekare parke taşı gönderildiğini ifade ederek, “İşçiliğini köyde yaşayan vatandaşlarımız üstlendi. Köyün büyük bir bölümüne şuan parke yapılıyor.”dedi.