Sivas’ta okulla ilişkisi olmadığı halde okulların önünde bekleyen 425 kişiye cezai işlem uygulandı.
Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Sivas İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşları huzur ve sükununu bozacak, özelliklede çocukların güvenliğini ve sağlığını tehlikeye sokacak her türden suç ve suçlularla mücadele stratejisi belirleyerek, suç önleme faaliyetlerini planlı bir şekilde uygulamaya devam etmektedir. Bu amaçla Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü 2014-2015 eğitim-öğretim yılı içinde yürütmüş olduğu ‘Güvenli Gençlik ve Güvenli Okul Projesi’ kapsamında her okulda okul irtibat görevlileri görevlendirilmiş bu görev sayesinde okul idarecisi ve öğretmenleri, okul velileri ile doğrudan irtibat kurularak okullarda oluşabilecek olumsuzluklara anında müdahale edilerek, koruyucu ve kollayıcı tedbirlerin alınması sağlanmıştır.” denildi.
Okulların çevresinde alınan tedbirler sonucu 425 kişiye cezai işlem uygulandığı belirtilerek şunlar kaydedildi:
“Okul giriş ve çıkış saatlerinde motorize ekiplerimizin görev alması sağlanmıştır. Bu ekiplerimiz sayesinde okul çevresini kötü amaçlı kullanabilecek şahıslara karşı koruyucu ve kollayıcı tedbirler alınmıştır ve alınmaya devam edilmektedir. Bu kapsamda okullarımız çevresinde okul ile ilgisi olmayan 425 şahsa idari işlem yapılarak okulların çevresinden uzaklaştırılmıştır.
Açıklamada okulların çevrelerinde yapılan asayiş uygulamasında kaçak olarak işletilen bir işyerinden 6 kilo 800 gram kaçak tütün ele geçirildiği ve tel dal sigara satışı nedeniyle cezai işlem uygulandığı bildirildi.