Sivas İl Özel İdaresi ‘Köylerde Çöp Toplama’ projesi kapsamında 4 adet çöp toplama aracı aldı.
6360 sayılı kanunla kapanan belde belediyelerin köye dönüşmesi ve İl Özel İdaresi’ne devredilmesinin ardından, daha yaşanabilir bir köy hayatı ve sağlıklı bir çevre için düğmeye basan İl Özel İdaresi, bu kapsamda belediye iken çöpleri toplanan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için devraldığı araç ve personellerle köylerdeki çöpleri toplamaya devam ediyor. Bu proje ile diğer köylerin de bu hizmetlerden faydalanmasını amaç edinen İl Özel İdaresi, diğer köyler için de bu çalışmayı sürdürecek.
İl Özel İdaresi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan talep ettiği 4 adet çöp toplama aracının gelmesi ile birlikte kırsalda artık çöp sorunu kalmayacağını vurgulayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 4 adet çöp toplama aracı talebinin olumlu karşılanmasının ardından bakanlık da İller Bankası aracılığıyla kurumumuza son teknolojiyle donatılmış 4 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracını teslim aldık. dedi.
İlk defa kırsalda çöp toplama işleri yapacaklarını belirten Ayhan, “Sivas’ın merkez dahil 17 ilçesi var, pilot olarak merkez ilçe köyleri seçilerek nüfus bakımından yeterli olan bu yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın çöplerini toplayacağız. İdaremizin yaptığı planlama ve bütçe imkanları çerçevesinde iki yıl şartlarımızı zorlarsak üç yıl içerisinde Sivas’ın bütün coğrafyasında ve köylerinde modern yaşamın gereği olan çöp toplama işlemini başaracağımızı düşünüyorum. İller Bankası aracılığı ile kurumumuza teslim edilen dört adet çöp toplama aracı ve bin adet konteyner ile inşallah en geç 15 veya 20 gün içerisinde köylerimizde çöp toplamayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
İl Özel İdaresi’nin kırsaldaki temel gayesinin köylerde parke taşını yaygınlaştırmak, sağlıklı içme suyunu verimli kullanmak ve su israfını önlemek olduğunu vurgulayan Ayhan, bu kapsamda su sayacı uygulamasına geçtiklerini hatırlatarak diğer yandan da Köylerde Çöp Toplama Projesi’yle atıkların bertaraf edileceğini dile getirdi.