Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
14 Mayıs’ın toprakla tohumu buluşturup bereket üreten o ellerin sahiplerine adanmış özel bir gün olduğunu belirten Başkan Abdulkadir Hastaoğlu; “14 Mayıs 1946 yılında kurulan ve 80 ülkeden 120 çiftçi kuruluşunun üye olduğu Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonunun (IFAP), 14 Mayıs 1984’te aldığı bir kararla, kuruluş günleri olan 14 Mayıs’ın her yıl Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Mayıs ayı, baharın yaza dönüşünün, toprağın ekinlerle bezenip bütün cömertliğini ve bereketini, dünyanın en meşakkatli işini icra eden çiftçilerimize sunmaya hazır oluşunun müjdecisi olduğu bir aydır. Tarım sektörü, ekonomik ve sosyal nitelikleri nedeniyle Türkiye için vazgeçilmez bir sektördür. İnsan yaşamının sürdürülebilmesi için olmazsa olmazların başında gelen tarım sektörü, bugün sadece gelişmekte olan değil, gelişmiş bütün ülkelerin öncelikli gündemlerini oluşturmaktadır.”ifadelerini kullandı.
Çiftçilerin bu günde tek beklentisinin hatırlanmak ve daha çok üretim yapılması için gereken adımların atılmasına zemin oluşturulması olduğunu kaydeden Hastaoğlu mesajını söyle sürdürdü;
“Tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin artırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması, tarımsal kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır. Bu çerçevede her türlü zorluğa rağmen alın teri ile üretmek için fedakârca çaba harcayan çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.”