Suşehri ilçesine yapılacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdunun ihalesi gerçekleştirildi.
Bölgenin önemli bir eksikliğini giderecek olan 24 derslik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdu 400 iş günü içerisinde tamamlanacak. Suşehri ilçe merkezi Taşköprü Mahallesi’nde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin deprem dayanıklılık testinden çürük çıkması nedeniyle okul öğrencileri geçici olarak başka bir okulda eğitim alıyordu. Okulun yapılması ile birlikte öğrenciler de kendi okul, pansiyon ve donatılarından faydalanabilecek. Anadolu İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdunun 2016 yılında bitirilmesi planlanıyor.
Yaz sezonunun başlaması ile birlikte hızlı bir inşaat sürecine girdiklerini hatırlatan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “Yoğun ihale sürecimiz devam etmektedir. Deprem kuşağında olan Suşehri İlçemizde de yeni yapım işler gerçekleştirmekteyiz. Fiziki anlamda depreme dayanıksız okullarımız tespit edilerek yeni yapım için programa alındılar.” dedi.
Suşehri’nde sürdürülen yatırımların hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Ayhan, “24 derslik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdu Milli Eğitim Bakanlığı’mızın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve Sivas İl Özel İdaresi koordinasyonunda yürütülen, ilçemizde de kaymakamlığımızca takip edilen bir iştir. İlçenin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim yatırımları sürecektir. İlçemize bu hizmetler hayırlı olsun.” ifadesini kullandı.