İstanbul’daki bir firmanın organizasyonuyla Siirt’e gelen Belçikalı bir heyet, Siirt’in menengiç kahvesi ve battaniyesine hayran kaldı.
Belçika’dan gelen heyet, Siirt Ürünleri Derneği’ni ziyaret ederek burada Siirt fıstığı, menengiç kahvesi, Siirt battaniyesi gibi doğal ürünleri inceledi. Davetliler, özellikle menengiç kahvesi ve işlenmiş motifli Siirt battaniyesinin hayran kaldıklarını söyledi.
Konuklara Siirt’in 56 ürününü tanıttıklarını belirten Siirt Ürünleri Derneği Başkanı Vehip Emrah, "İstanbul’da BD firması yetkilisi Fatoş Demirci’nin davetlisi olarak ilimize gelen Belçikalı heyete Siirt’in zengin mutfağı olan büryan kebabını ikram ettik. Siirt Fıstığı, Menengiç kahvesi, zivzik nar suyu, Pervari balı ve Pervari’de üretilen mozaik taş işlemeli eserleri kendilerine gösterdik. İşlemeli Siirt battaniyesi ve menengiç kahvesine hayran kaldılar. Gelen davetliler Belçika’da doğal ürünler üzerine araştırma yapan bir kuruluştur. Siirt’in doğal ve organik ürünlerinin dış pazarda neden satılmadığını söylediler. Biz de önümüzdeki süreçte yapılacak tanıtımla bu sorunu aşacağımızı söyledik" dedi.