Siirt Valiliği’nin desteğiyle kurulan Botan Efsanesi Gösteri Sanatlar Topluluğu, özel gösteri düzenledi.
Siirt 14 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen gösteriyi Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, kurum müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok vatandaşlar izledi. Siirt’te öğretmen, öğrenci, esnaf ve çeşitli meslek guruplarından oluşan 45 kişilik Botan Efsanesi, halk dansları gösterimiyle beğeni topladı.
Siirt’in kadim zengin kültürünü tanıtmak amacıyla Botan Efsanesi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun kurulduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz, ekibin sahnede göstermiş olduğu başarılarından dolayı tebrik etti. Vali Tutulmaz, 40 kişilik dans ekibine çiçek takdim ederken, Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu Yönetmeni Sezgin Aydın’a da başarı dileğinde bulundu.
Siirt’te son zamanlarda kültür ve sanat aktivitelerinin arttığına dikkat çeken Vali Tutulmaz, bu kültürel ve sanatsal çalışmaların Siirt’in tanıtıma ve gençlerimizin kaynaşmasına büyük katkı sağladığını ifade etti. Vali Tutulmaz, "Gençlerimiz, çok güzel bir gösteri sahnelediler. Üç dilli kardeş kentimizin, binlerce yıllık tarihini, efsanelerini, kültürel dokusunu, kardeşliğini ve hoşgörüsünü folklor dili ile başarılı bir şekilde anlattılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Program, toplu hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Botan Efsanesi, önümüzdeki aylarda Bursa ve İstanbul illerinde de iki ayrı gösteri ile sanatseverlerle buluşacak.