Siirt’te birçok esnaf, şehir merkezinde her gün ayrı bir caddede kurulan sebze ve meyve pazarlarına yönelik bir düzenleme getirmediğinden yakınarak, pazarların haksız rekabete neden olduğundan şikayet etti.
Şehir merkezinde Güres Caddesi’ne paralel caddelerde kurulan pazarlar hem trafik akışını aksatırken, hem de sebze pazarından ayrılan satıcılar cadde ve kaldırımlara dağılarak kötü bir görüntü oluşturuyor. Pazarların bulunduğu alanda esnaf olduğunu belirten Murat Altıncıoğlu, iş yerinin hemen yanında pazarın kurulmasının haksız bir rekabete neden olduğunu söyledi. Altıncıoğlu "Ben yıllardır market ve manavlık yapıyorum. Ancak haftanın bir günü buraya kurulan pazar nedeniyle zarar ediyorum. Vergi vermeme rağmen pazarcı esnafı burada kira, elektrik ve vergiden muaf durumda olduğu için rekabet edemiyorum. Ayrıca pazarlar bir defa kötü bir görüntü veriyor. Belediye bir türlü buna çözüm üretemedi. Varsa yoksa tek yaptıkları etkinliklere gidip halay çekmek olan belediye yetkililerinin, artık şehirleşmenin önündeki kangrenleşen bu sorunu bir düzene getirmesini bekliyoruz. Benim gibi tüm esnaf da bu sorundan rahatsızdır" dedi.
Ahmet Selim Şen adlı esnaf ise, pazarda bulunan satıcıların pazarın dışına çıkarak cadde ve kaldırımları işgal etmesinden rahatsız olduklarını dile getirerek, yıllardır pazarcılara yönelik bir düzenleme getirmediğinden yakındı.