Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Siirt Ticaret Sanayi Odası işbirliğiyle üreticilere yönelik 10. etap kırsal kalkınma yatırımları hibe programları anlatıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nedim Kuzu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, DİKA Siirt Destek Ofisi Müdürü Ömer Faruk Mergen, Eruh Ziraat Odası Başkanı Metin Sayın ve STSO’ya kayıtlı yatırımcı ve çiftçiler katıldı. Toplantı öncesi hibe yatırım programı hakkında katılımcıları bilgilendiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, 9. Etap kırsal kalkınama ekonomik yatırımların desteklenmesi programları çerçevesinde Siirt’te 30‘un üstünde işletmeye destek sağlandığını, bu işletmelerin arasında fıstık işleme, süt işleme, soğuk hava deposu, et entegre, un ve bulgur işleme gibi yatırımların gerçekleştiğini söyledi. 9. Etap programından 19 adet proje başvurusu alınmış olup yapılan değerlendirme sonucunda 10 adet proje hibeye esas görülerek desteklenmesi için bakanlığa gönderildiğini aktaran Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat, 10. Etap desteklerden de yararlanılması çağrısında bulundu.
DİKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen ise, yatırımcılara proje üretme konusunda her türlü teknik desteği sağlayacaklarını ifade etti.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nedim Kuzu da, yatırımcıların bu hibe desteklerinden mutlaka yararlanarak yeni yatırımlar yapmalarını beklediklerini belirterek, tarım ve hayvancılık alanında iştigal eden STSO üyelerine 50 hibe desteklerinden daha fazla yararlanmalarını, katma değer ve istihdamı arttırmalarını beklediklerini söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Fatih Çaloğlu ve uzman Mustafa Yılmaz, programda tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkındaki tebliğin uygulanması ve destekler hakkındaki sunum yaptı. Sunumda, gerçek ve tüzel kişilerin bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu ve çelik silo yapımı, alternatif enerji kullanan yeni sera yapımı ve ayrıca tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik bilgiler anlattı
Toplantı, soru cevapla sona erdi.