Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Siirt’te sığınan Suriyeli çocuklar için kendi dillerinde kurulan sınıflarda eğitim ve öğretim verilmeye başlandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle 14 Eylül Ortaokulu’nda 63 Suriyeli öğrenci için 1. sınıftan 7. sınıfa kadar Arapça eğitim ve öğretim verilirken, bu öğrenciler için 11 öğretmen tahsis edildi. Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Siirt’e sığınan Suriyelileri muhacir kardeşleri olarak gördüklerini, Suriyeli çocuklara tahsis edilen sınıflarda kendi öğretmenleri vasıtasıyla eğitim verildiğini söyledi. Suay, "Suriyeli çocuklara İHH ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 1’inci sınıftan 7’nci sınıfa kadar eğitim olanağı sunmak için kendilerine sınıflar tahsis ettik. Kendi öğretmenleri gözetiminde eğitim ve öğretimlerini burada yıl sonuna kadar devam ettirecekler" dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı temsilcisi Mehmet Faruk Süzgün ise Siirt’e sığınan Suriyeli ailelerle ihtiyaçları doğrultusunda yakından ilgilendiklerini, özellikle Suriyeli çocukların eğitim ve öğretimden mahrum kalmamaları noktasında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen sınıflarda eğitimin başladığını söyledi.
Süzgün, Suriyeli çocuklara Arapça matematik, İngilizce ve fen bilimleri gibi dersleri verildiğini, Türkçe ve İngilizce kurs açmayı da planladıklarını dile getirdi.
Suriyeli çocuklar, her gün düzenli bir şekilde sınıflarda eğitim görürken, ders çıkışı okul önünde toplanarak İstiklal Marşı’nı söyledikten sonra evlerinin yolunu tutuyor.