Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu’nun girişimleriyle, Batman Ticaret Borsası tarafından Siirt’te irtibat bürosu açılacak.
STSO Başkanı Güven Kuzu, önceki gün Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Batman Borsası Başkanı Arif Güneş ile yaptıkları görüşme sonucunda Siirt’te Ticaret Borsası irtibat bürosu açılması kararı alındığı bildirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan STSO Başkanı Kuzu, Batman Ticaret Borsası ile birlikte Siirt’te irtibat bürosu açılması yönünde başlattıkları girişimin olumlu neticelendiğini, mevcut durum ve gelişmelere bağlı olarak kurulacak irtibat bürosu aracılığıyla ihtiyaç ve taleplerin değerlendirileceğini söyledi. Kuzu, "Siirt’te bulunan tüm borsa ile alakalı üyelerine hizmet verilecek. Odamıza bağlı maalesef sayıları çok az olan 15-20 üyemiz ile üreticilerimizin kendilerini borsaya üye yaptıkları takdirde tescil işlemlerinin Siirt’te yapılabilecek, tescilli aktif 750 üyeye ulaşıldığında ilimizde de Ticaret Borsası kurulabilecek" dedi.
Batman Borsası Başkanı Arif Güneş ve Siirt Ticaret Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu Siirt’te kurulacak olan irtibat bürosunun alt yapısının bitirilmesiyle çok yakın zamanda açılacağını vurguladı.