Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ak Partili ve MHP’lilerin su fiyatları konusunu gündemden kaldırmalarını istedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı, yoklama ile başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Binası Yılmaz İçöz sahnesinde düzenlenen toplantıda 20 gündem görüşüldü.
Toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, genel seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, "Önümüzdeki Temmuz ayı toplantısında yeni seçilen milletvekili arkadaşlarımızı hem hayırlı olsun demek hem de tanışmak için davet edeceğim. 6 milletvekilimiz de birden burada olması ile Tekirdağ’ın birbirine bağlılığını göstermiş olacağız. Umarım benim davetlerimizi kırmazlar. Buradan güzel birlik mesajı vererek yeni dönemde büyükşehir belediye meclisinde birbirine kaynaşan bir aile olduğunu ve 6 milletvekilimizin de Tekirdağ’ın ana meselelerini ortak bir şekilde birleşip Ankara iyi müdafaa edeceklerini düşüncesindeyim. Benim özellikle Ak Partili ve Milliyetçi Hareket Partisi arkadaşlardan bir ricam var. ’Su fiyatları 5 lira oldu efendim 6 lira oldu’ diye söylüyorlar. Artık bunu gündemden kaldıralım. Çünkü en son 31 büyükşehirin su fiyatları açıklandı. Bunların içerisinde de en düşük 3 tane Büyükşehir var. Bunlar Tekirdağ, Hatay ve Muğla’dır. Bu kapsamda diğer illere bakıldığı zaman en düşük fiyatlar yine Tekirdağ’da gözüküyor. Ama şimdi hala beraber karar verdiğimiz sonuçta birlikte olduğumuz konuda Tekirdağ su fiyatlarının siyaset malzemesi olarak kullanılmasını istemiyorum" diye konuştu.
TOPLANTIDA YENİ KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Toplantında Asyaport ve Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi İnceleme Komisyonu (TORSAB), İçişleri Komisyonu ve Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. TORSAB meclis üyeliğine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tebe, Ali Bakır, Funda Serfiçe, Nevzat Bahar, Ali Rıza Eti ve Mümin Buluş seçilirken, İçişlerine Komisyonuna Yüksel Baydarlı, İsa Kunt, Mustafa Karaçay, Vasfi Güner, Nevzat Bahar; Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonuna Nazmi Duygu, Cem Özkan, Fatih Erten, Bülent Eres ve Bülent Can seçildi.
Toplantı, gündem maddelerinin ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.