19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde erken başladı. Öğrencilerle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Kazak Gölü’ne kadar yürüyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, "Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi siz gençlere emanet etti. Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz" dedi.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kapaklı’da, Kaymakamlık tarafından organize edilen ’Gençlik Yürüyüşü’ programı ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenciler, beraberindeki protokol üyeleri ve öğretmenleri ile birlikte Kazak Gölü’ne kadar yürüdü.
Gençlik Yürüyüşü programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, siyasiler, kurum amirleri, STK temsilcileri ve yüzlerce öğrenci katıldı.
Mehter marşları eşliğinde yürüyen öğrencilerin yürüyüş sırasında taşıdıkları Türk bayrakları, ortaya güzel görüntüler çıkardı. Katılımcılar, yürüyüş sonunda Kazak Gölü’nde kurulan sahne önünde toplandı.
Kazak Gölü’nde yaptığı konuşmada gençlere hitap eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, "Bugün gerçekleştirdiğimiz Gençlik Yürüyüşü ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını başlatmış olduk" dedi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi gençlere emanet ettiğine vurgu yapan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, "Ülkemizi daha da ileri götürecek olan sizlersiniz. Bugün gerçekleştirdiğimiz yürüyüşle, gençlik ateşinin sönmediğini gördük" ifadelerini kaydetti.
Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün konuşmasının ardından sahne alan Grup Antares, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla, öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattı. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara gözleme ikram edildi.