11-13 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları’nda dereceye giren öğrenciler, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Kaymakamı Metin Kubilay tarafından ödüllendirildi. Kaymakam Kubilay, "Haziran’da ‘Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor’ konulu bir programı yapacağız. Gururumuz olan tüm öğrenci kardeşlerimizin mutluluklarına ortak olacağız" dedi.
3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları’nda dereceye giren öğrenciler için Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda ödül töreni organize edildi. Törene Kaymakam Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi İdris Gündüzalp, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin başarısıyla gururlandıklarını belirten Kaymakam Kubilay, "Onların başarıları ile sevindik. Çerkezköy’de bizim en esaslı meselemiz eğitimdir. Eğitim için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bu kapsamda her türlü faaliyeti de yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Çerkezköy’de eğitim konusunda nitelik ve nicelik açısından önemli gelişmeler yaşandığına vurgu yapan Kaymakam Kubilay, "Gerek ülke gerekse bölge düzeyindeki sınavlarda başarılar kazandık. Dereceye giren öğrencilerimizi de ödüllendirmeye karar verdik. İlk olarak da özel öğrencilerimizden başlamak istedik. Onlar ilçemizin yıldızları ve gururu oldu. Haziran’da ‘Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor’ konulu bir programı yapacağız. Gururumuz olan tüm öğrenci kardeşlerimizin mutluluklarına ortak olacağız" diye konuştu.
Çocukların geleceğinden daha önemli bir meselelerinin olmadığını belirten Kubilay, "Okul öncesi okullarımızda, ilk ve orta dereceli okullarımızda önemli gelişmeler var. Çok başarılı bir eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşıyoruz. Şükürler olsun ki şu ana kadar üzücü bir durum yaşamadık" dedi.
Kaymakam Metin Kubilay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yapmak istediklerimizi programlamaya ve projelendirmeye başladık. Elde edilen başarıların ardında büyük bir emek ve alın teri var. Başarı tatlıdır ama ter kokar. Çalışmadan hiçbir şey olmaz. Bir adım önde olmak istiyorsak daha fazla çalışmalıyız. Çerkezköy olarak buna inandık. İlçemiz en kısa zamanda eğitimde bir marka kent haline gelecek"
Program sonunda Basketbol’da 2’inci olan Kadir Arslan, Feyzullah Keleş ve Caner Şanlı’ya; Ferdi Dans Yarışması’nda 1’inci olan Zehra Yaman’a; Atletizm’de 50 metre koşu ve uzun atlamada 1’inci olan Uğur Şahin’e; 100 metre koşuda 3’üncü, gülle atmada da 2’nci olan Mahsun Alagöz’e; 100 metre koşuda 1’inci olan Ediz Kahramanlılar’a ve 200 metre koşuda 2’nci, uzun atlamada 3’üncü olan Mete Yeşilçam’a tam altın hediye edildi.