Bi-Gençlik adı altında oluşturulan Gençlik Hareketi Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Tuğlalı Parkta başkanlık sistemi ile ilgili basın açıklaması düzenledi.
Bi-Gençlik adı altında toplanan sivil hareket Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Tuğlalı Parkta basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Ercan Dilsiz, "Yüz yıllardır parlamenter sistemle yönetilen Türkiye’nin, dünya klasmanında üst seviyelerde olması sağlanamadığı gibi koalisyon, darbe, vesayet ve bürokrasi baskısı ile yerinde saydırılmıştır. Tek başına iktidarın ve etkin bir liderinin bile Türkiye’ye neler kazandırdığına hepimiz şahit olduk. Türkiye dünyanın en güçlü ve karar verici ülkelerinden biri olmak iddiasındadır. Ancak bunun gerçekleşmesi için sistem değişikliği kaçınılmazdır ve bu yol ayrımında ülkesini lider görmek isteyen biz gençlerin desteği önemlidir. Unutmayalım ki bu tarih fırsatı kaçırırsak sorumlusu biz gençler olacaktır. İnanıyoruz ki lider Türkiye için lider hençliğin zamanı gelmiştir" dedi.
Başkanlık sistemine karar verilirken geçmişin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Dilsiz, "Türkiye parlamenter sistemin yaşattığı sorunlar, kavgalar ve çözümsüzlüklerle dolu bir geçmişe sahiptir. Türkiye sorunlarını 12 yıldır istikrarla, kararlılıkla, dünyanın kabul ettiği milli iradenin seçtiği cumhurun başkanıyla çözmektedir. Şimdi sadece sorunlarını çözen değil, dünyaya örnek ve öncü olan bir modele geçmek zamanıdır. Gençliğin kuracağı Yeni Türkiye için başkanlık sisteminin zamanıdır. Kalbinde, tarihinde olduğu gibi, ülke sevdası, mazlumların umudu olma sorumluluğu barış için gençlik hareketi, gönüllü bir sivil hareket olarak başkanlık sistemini desteklemektedir. Gençler olarak yeni Türkiye’yi biz kuracağız. Çünkü hayatını bizim için feda eden anne ve babalarımıza sevinç gözyaşları yaşatacak başarı öyküleri sunmak, bizim asli görevimizdir" diye konuştu.