18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında şehitlerin anısına İstanbul’dan yola çıkan Büyükçekmece Bisiklet İhtisas ve Sporları Modelcilik Kulübü’nün 100 bisiklet sporcusu, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde çay molası verdi.
Kulüp Başkanı Hasan Terzi ve Başkan Yardımcısı Hakan Dabaoğlu yaptıkları ortak açıklamada, "Bugün Türk ulusu olarak, birlik ve beraberlik içinde bağımsız ve özgür yaşıyorsak, bunu Çanakkale Savaşı’nda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Yüce Atatürk, ’Size ölmeyi emrediyorum’ emrini vermeseydi, bugün Türkiye Cumhuriyeti olur muydu? Çanakkale Zaferi’ni gençlerimize çok iyi anlatmak zorundayız. Her Türk genci Çanakkale Savaşlarının cereyan ettiği bölgeyi mutlaka gezip görmeli ve öğrenmelidir. Çanakkale Destanını öğretmenin öğrencilerine, anne babanın evlatlarına ve gelecek nesillere aktarması gerekir" dedi.
Büyükçekmece bisikletçileri, kendilerini ağırlayan Malkara Kızılay Derneği Başkanı Ömer Meral ve Kızılay ilçe yöneticilerine teşekkür etti.