Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Kaymakamı Metin Kubilay, "Girişimci bir kent olmak istiyorsak bunu bilgi ve beceri kazanmakla başarabiliriz" dedi.
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitimi’nde başlatılan kampanya kapsamında Atatürk İlkokulu’nda açılan Grafik Animasyon ve Emlak Danışmanlığı kurslarını ziyaret etti. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman da hazır bulundu.
Ziyaret sırasında Halk Eğitimi Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Kaymakam Metin Kubilay, "Halk Eğitim Kampanyası başlattığımızdan bu yana 733 kurs ile 15 bin 60 kursiyere ulaştık. Açılan yüzlerce kurs Çerkezköy’de ilk defa Halk Eğitimi Kampanyası sayesinde açıldı. Kurslarımızı sadece Halk Eğitimi Merkezi’nde değil okullarımızda, sivil toplum kuruluşlarında uygun görülen her yerde açabiliyoruz. Okullarımızın ışıkları sönmesin, gündüzleri olduğu gibi akşamları da eğitim verilsin istiyoruz" dedi.
Halk eğitiminin devlet ile vatandaş arasında bir köprü olduğunu vurgulayan Kaymakam Metin Kubilay, "Çerkezköy’ün önemli bir sanayi merkezi olduğu gibi, bir sağlık merkezi, bir eğitim merkezi ve girişimci bir kent olmasını istiyoruz. Girişimci bir kent olmak istiyorsak bunu bilgi ve beceri kazanmakla başarabiliriz. Sizler bugün bu kursa gelerek akranlarınızdan bir adım önde olacaksınız. Kurslarımıza katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Halk Eğitim Kampanyasının duyurulması ve yaygınlaşmasında da basınımızın önemli bir desteği oldu. Bu nedenle tüm basın kuruluşları ile değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kaydetti.
Kaymakam Metin Kubilay konuşmasında İlçe Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı kursları ve sürelerini de açıkladı. Kaymakam Kubilay, "Grafik Animasyon Kursu 128 saat olup Pazartesi ve Perşembe saat 18:40-20:30 arasında olacaktır. Grafik Animasyon Kursu’nda photoshop, Quark, web sayfası için resimler hazırlamak, resimler ile web sayfası hazırlamak, web sayfaları için animasyon hazırlamak, animasyon ile web araçları, web ortamı için animasyon hazırlama modülleri yer alıyor. Emlak Danışmanlığı Kursu 120 saat olup pazartesi, salı, çarşamba, perşembe akşamları 18: 50-21: 30 arasında yapılacak. Kursta, tapu işlemleri, imar ve kadastro, halkla ilişkiler, şehir planlaması, emlak pazarlama, emlakçılığın hukuki statüsü modüllerinden eğitim verilecektir. Verilen tüm kurslar ücretsiz olup tüm vatandaşlarımız davetlidir" diye konuştu.
Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Kaymakam Kubilay, kursiyerlere şikayetlerinin olup olmadığını sordu.