Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında dereceye giren 12 öğrenci ödüllendirildi.
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Çerkezköy Okuyor’ projesine katılan bin 600 öğrenci arasında en iyi 12 belirlendi. Amfi Tiyatro’da düzenlenen ödül törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Eğitime verdikleri önemden bahseden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay "Her katıldığımız yerde söylediğimiz gibi en önemli meselemiz eğitim. Eğitimin her aşaması ile yakından ilgileniyoruz. Okul öncesi eğitimden, Yükseköğrenime kadar eğitim ile iç içeyiz. Özellikle okul öncesi eğitim için başlattığımız kampanyada büyük bir artış görüyoruz. Yüzde 75’lerde olan katılımın, yüzde 100 olması için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.
Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından Mevlana Ortaokulu Ritim Grubu Müzik Öğretmeni Tülay Şenel Ogan’ın eşliğinde sahne alan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Halk Oyunu ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından ‘Aşık İle Maşuk’ oyununu sergilemek için sahneye çıkan öğrenciler, ilgiyle izlendi.
Gösterilerinin ardından ‘Çerkezköy Okuyor’ projesinde dereceye 12 öğrenci ödüllerini almak üzere sahneye geldi. Yarışmanın 1’inci 75’ncisi Yıl Ortaokulundan Gülserra Çoban, 2’ncisi İmam Hatip Ortaokulundan Deniz Metin ve 3’üncüsü Veliköy Belediyesi Ortaokulundan Elif Karademir, kazandıkları diz üstü bilgisayar ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın elinden aldı. Kaymakam Kubilay, ödül alan öğrencileri başarılarından dolayı tek tek tebrik etti.
4’üncü olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencilerinden Aygül Kuruoğlu, 5’inci Veliköy Belediyesi Ortaokulundan Hilal Karademir, 6’ncı İmam Hatip Ortaokulundan Elif Pıtırlı’ya kazandıkları tablet bilgisayarı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan verdi.
Yarışmada 7’nci olan Tepe Ortaokulundan Muhammet Karadeniz, 8’inci Veliköy Belediyesi Ortaokulundan Fadime Arınmış, 9’uncu Raif Dinçkök Ortaokulundan Edanur Köse’ye ise kazandıkları bisiklet ödüllerini ise AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe verdi. Sınavda 10’ncu olan Tepe Ortaokulu öğrencilerinden Tuğçe Kara, 11’nci Nurullah Narin Ortaokulundan Sude Yıldız, 12’nci Nurullah Narin Ortaokulundan Ferhan Akkan’a ödüllerini Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz verdi.
Yarışmada ilk 80 içerisine giren öğrencilerin 5 Mayıs tarihinde Bursa gezisine götürülecekleri belirtildi.