Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ’Eğitime Geç Kalma Okul Öncesinden Başla’ konulu seminerde, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekildi.
Seminere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, Okul Müdürleri ve çok sayıda veli katıldı. Programda konuşan Kaymakam Metin Kubilay, "Okul öncesi eğitime çok önem veriyoruz. Yapılan bilimsel araştırmalar çocuklarda zihinsel gelişimin en etkin şekilde 3-6 yaş aralığında görüldüğünü ortaya koyuyor" diye konuştu.
Çerkezköy Kaymakamlığı olarak ilçedeki okul öncesi eğitim oranını yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Metin Kubilay, "Mevcut durumda okul öncesi eğitim oranımız yüzde 71 düzeyindedir. Biz bu oranı tüm halkımızla el ele verip yapacağımız çalışmalarla yüzde 90’lar seviyesine çıkarmak istiyoruz. 21 Nisan’dan bu yana yaptığımız çalışmalarla 208 çocuğumuz daha okul öncesi eğitimi almaya başladı" ifadelerini kullandı.
Çocukların yarınların teminatı olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, "Onları en iyi şekilde yetiştirmek hepimizin ortak görevidir. Bütün enerjimizi bunun için kullanmaya devam edeceğiz" dedi.
Kızılpınar’ın, Çerkezköy en büyük mahallelerinden biri olduğuna dikkat çeken Kaymakam Kubilay, seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından Atatürk İlkokulu Rehber Öğretmeni Aslı Toktamış Atakan tarafından ’Okul Öncesi Eğitimin Önemi’ konulu seminer verildi. Program, Hacı Fahri Zümbül Anaokulu Müdürü Sevgi Seda Kasap ve HFZ Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Nuray Törnük’ün sunumlarının ardından sona erdi.