Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde hizmet veren Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) başarıya koşuyor.
Alkol ve uyuşturucu bağımlılarının tedavi görme amaçlı yatırıldıkları AMATEM, Çorlu Devlet Hastanesi bünyesinde alkol ve uyuşturucunun pençesinden kurtulmak isteyenlere güler yüzlü hekimleri ve personeliyle, titiz çalışmalarıyla aralıksız hizmet vermeye devam ediyor.
Çorlu Devlet Hastanesi 18 Yataklı AMATEM Merkezinde görevli Uzm. Dr. Psikiyatri Uzmanı Sinan Yayla ve Psikolog Öznur Turan 2 aylık süre zarfında alkol ve uyuşturucu batağına saplanmış 40 hastayı tedavi edip hayata kazandırdı.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Sinan Yayla, Çorlu Devlet Hastanesi’nde hizmet veren AMATEM’in 18 yataklı olup yaklaşık 2 ay önce hizmete girdiğini vurgulayarak, "Servisimize yatan hastalarımız, alkol ve uyuşturucu madde kullanımından kurtulmaları için kendi özgür iradeleri ile tedavi görmektedirler. Öncelikle temel koşul olarak hastalarımızın tedavi olmayı istemeleri yönündeki tutumlarının samimi olmasının çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Çünkü bu yönde samimi olunduğu takdirde olumlu sonuçlar ortaya çıkıyor. Neticesinde grup grup hastalarımızı yatırıp tedavi ediyoruz. İlk grubumuz uyuşturucu madde kullanıma ilişkin, ikinci grubumuz da alkol kullanıma ilişkin hastalarımız tedavi olmaktadır. Servisimizin bir takım toplu yaşamın getirdiği kuralları vardır. Bu kurallara hastalarımız normal hayatta çok alışık olmadıkları için bazı yadırgamalar oluyor ama sonra bizlerin de yardımıyla bu kurallara uymaya çalışıyorlar" dedi.
Serviste psikolog tarafından hastalara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımının öncelikle kendileri ve çevrelerine verebilecekleri, telafisinin de mümkün olmayacağı olumsuz yönleri ve zararlarından bahsedilerek 21 günlük eğitim verildiğini belirten Yayla, "Hastalarımıza verilen bu eğitimlerden ciddi olumlu sonuçlar almaktayız. Zamanla hastalarımızın ailelerine de alkol ve uyuşturucu madde kullanımının zararları belirten eğitimleri vermeyi planlıyoruz" ifadelerini kaydetti.
Bir hastanın ’Çamura saplanmış bir araç gibiyim çıkmaya çalıştıkça batıyorum bana yardım edin’ sözlerinden etkilenen Psikiyatri Uzmanı Dr. Sinan Yayla, "İnşallah bir gün hiç kimsenin AMATEM’e ihtiyacı kalmaz ve bizler de bunları tarihe karıştırmak için hep bir araya geliriz" dedi.