Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl ’Suyun Hayatımızdaki Önemi’ teması ile gerçekleşen Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Resim yarışmasına 12 okuldan 35 eser katılırken, kompozisyon yarışmasına 8 okuldan 21 eser katıldı. Resim yarışmasında birinciliği Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Serkan Şenol kazanırken, başarılı öğrenci ödülünü Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur’un elinden aldı. Yarışmada ikinci olan Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Gülben Erdoğan’a ödülünü Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, üçüncü olan Çerkezköy Tepe Ortaokulu’ndan Aylin Souksu’ya ise ödülünü Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Darcan verdi.
Kompozisyon yarışmasında birinciliği Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden Gül Aygün elde etti. Aygün’e ödülünü ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler verdi. Yarışmada ikinci olan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nden Tuğba Karakaş ödülünü Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’dan alırken, üçüncü olan Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Berçem Bulut’a ise ödülünü Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu takdim etti.
Dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar, kategorilerinde birinci olan öğrencilerin okullarına da 100 Temel Eser’den oluşan 5’er takım kitap hediye edildi. Törende konuşan Çerkezköy OSB Başkanı Eyüp Sözdinler, "Bu yarışmada ödül alan Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizin okullarındaki öğrencilerimizi tebrik ederken, onları yetiştiren değerli öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum" dedi.