Tekirdağ Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ’Biraz Destek Üretmemize Yeter’ projesi kapsamında hafif zihinsel engelli öğrencileri meslek sahibi yapacak.
Tekirdağ Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, hafif zihinsel engelliler için ‘Biraz Destek Üretmemize Yeter’ projesi kapmasında atölye açılışı yaptı. Zihinsel engellilere iş imkanı sağlamak için Tekirdağ Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezine alınan makinelerde hafif zihinsel engelli öğrencilere uygulamalı eğitim verilecek. Makinelerin yüzde 90’ının Trakya Kalkınma Ajansı, yüzde 10’unun Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılandığı kaydedildi.
Projenin asıl amacının hafif zihinsel engelli öğrencileri meslek sahibi yapmak olduğunu belirten Tekirdağ Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Beytullah Gacal, "Bizim çocuklarımızın hepsi sınırlı düzeyde destek eğitime ihtiyaç duyan hafif zihinsel engelli öğrencilerimiz. Biz bu çocuklarımıza eğitim vermeye başlıyoruz. İlkokul ve ortaokulun devamında da mesleki eğitim vermek üzere bu atölyeyi oluşturduk" dedi.
"ENGELLİLERLE İLGİLİ OTOMASYON SİSTEMLERİ İÇİNDE SUNULAN TEK PROJE"
Açılan atölyenin öğrencilere umut olacağını söyleyen Gacal, "Okulumuzun ‘Biraz Destek Üretmemize Yeter’ projesi ile aslında tüm velilerimize ve iş dünyasına çocuklarımızın megatronik otomasyon sistemlerinde de iş yapabileceğini göstermek istiyoruz. Bunun eğitimini göstermek amacımız bu. Bu nedenle buradaki projemizde kullanacağımız ıslak mendil dolum makinesi ve kuru gıda, toy gıda ambalajlamada kullanacağımız dış paketlerin baskı işi bu makinede yapılacak. Güvenlik önlemeleri üst düzeydedir, çocuklarımız için hiçbir tehlike yoktur. Buradaki ürünlerimizden sonra buradaki ambalajları diğer makineleri kullanarak da öğrencilerimiz diğer ambalajlama işlerini öğrenmiş olacak. Engellilerle ilgili sunulan otomasyon sistemleri içinde sunulan tek proje bu projedir" diye konuştu.
Atölyenin gelecek seneki eğitim ve öğretim sezonunda faaliyete gireceğini belirten Atölye Şefi Nilgün Günbey, 43 hafif zihinsel engelli öğrencinin eğitim alacağını belirterek, "Bizim öğrencilerimizin bugüne kadar işletmeye çıkabilme şansı olmadı. İşletmeye çıkamadıkları için işletmecilerin bakış açısı da zaten engelli oldukları için çok sıcak olmuyor. Bu konuda destek alabilmek için arkamıza işletmecileri de almak durumda kaldık. Şu anda her şey yolundaymış gibi görünüyor. Öğrencilerimiz bu makinelerde çalışacakları için çok şanslı olacaklar. Makineler şu anda çalışır durumda ama dönem bittiği için sanıyorum eylül ayından sonra daha seri bir üretime geçilecek. 43 tane mesleki eğitim merkezimizde öğrencimiz var. Onlar olacak eğitim alacak" dedi.
Açılışa Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Süleymanpaşa Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur katıldı.