2-5 Nisan tarihlerinde Antalya’da gerçekleşen Türkiye Büyük Erkekler Klasik Vücut Geliştirme Şampiyonasına Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden katılan Levent Gençoğlu, Türkiye ikincisi oldu. Gençoğlu, aldığı başarı ile ayrıca Milli Takıma da seçildi.
Çorlu’da 8 yıldır vücut geliştirme sporu ile uğraşan 24 yaşındaki Levent Gençoğlu, ilk defa katıldığı şampiyonadan derece ile döndü. 1,80 cm Clasik Body kategorisinde derece alan Gençoğlu, Çorlu Altez Spor Salonunda spor salonu işletmecisi Altez Öztürk ile şampiyonaya hazırlandığını belirtti. Gençoğlu, "8 yıldır Çorlu’da profesyonel vücut geliştirme sporunu yapıyorum. İlk katıldığım şampiyonada Türkiye ikincisi oldum ve bu yarışmada ayrıca Milli Takıma seçildim. Mayıs ayında İspanya’da gerçekleşecek olan Avrupa şampiyonasında Milli Takım forması ile şampiyonaya çıkacağım. Hedefim burada da derece almak ve ülkemi en iyi şekilde yurt dışında temsil etmek" dedi.
Altez Spor Salonu İşletmecisi ve aynı zamanda Türkiye ikinciliği, Türkiye üçüncülüğü ve yurt dışı şampiyonalarda derecesi bulunan Altez Öztürk, "Ben de Milli Takım sporcusuyum. Çorlu’da 15 yıldır spor salonu işletiyorum. Antrenörlük belgem var. Spor salonumuzda daha önce de Türkiye ve Avrupa şampiyonalarına bir çok sporcu yetiştirdim. Bunlardan biri de Levent Gençoğlu’dur. Levent ilk şampiyonasında derece aldı ve ülkemizi yurt dışında temsil etme başarısı da kazanmış oldu" ifadelerini kaydetti.