Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Günel, 1 yılda 120 kurs açtıklarını, kurslarda 3 bin 50 kursiyerin hizmet aldığını kaydetti.
Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2014-2015 yıl sonu etkinlikleri düzenlendi. Kapaklı Halk Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Günel, okul müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Kurum Müdürü Osman Günel yaptı.
"TOPLAM 120 KURS AÇILDI"
Halk Eğitimi Merkezi’nin önemine dikkat çeken Osman Günel, "Beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi amaç edindik. 7’den 70’e herkesin ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenliyoruz. Bilgi çağına ayak uydurmak için günün her saniyesini çok iyi değerlendirmeliyiz. Kurumumuzda 50 meslek, 12 okuma-yazma ve 58 genel olmak üzere toplam 120 kurs açıldı. Bu kurslarda da toplam 3 bin 50 kursiyer hizmet aldı" dedi.
Kursların bazılarının İŞKUR ile birlikte açıldığını ve ev hanımlarının zamanlarını değerlendirmelerinin sağlandığını kaydeden Osman Günel, yeni eğitim-öğretim yılında eksiklikleri tamamlanmış, yeni hizmet binasına kavuşmuş bir Halk Eğitim Merkezi olarak faaliyet gösterebilmeyi temenni etti.
Kurum Müdürü Osman Günel’in konuşmasının ardından Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Etkinlik, Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Saç Yapımı ve Bakımı Kursu’nun hazırladığı özel defile ile devam etti. Kurs öğretmeni Kadriye Modalı öncülüğünde birbirinden güzel saç modellerinin sergilendiği defilede, kursiyerler gelinliklerle sahneye çıktı. Davetliler, defileyi uzun süre alkışlayarak beğenilerini sundu.
Programda, Engelli Bakım Kursiyerlerine başarı belgeleri İşkur Çerkezköy Müdürü Adem Pusaoğlu tarafından takdim edildi. Programda daha sonra 1. Kademe Okuma Yazma kursiyerlerine İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın tarafından başarı belgeleri verildi. Okuma Yazma kursiyerleri de belgelerini Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elinden aldı. Kursların düzenlenmesinde emeği geçen hayırsever vatandaşlara ise teşekkür plaketlerini Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz verdi.
Programda konuşma yapan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, "Başta ev hanımlarımız olmak üzere vatandaşlarımızın hem boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak hem de aile bütçelerine katkıda bulunmaları için onlara imkan sunmak adına Halk Eğitimi Merkezi kurslarımıza büyük önem veriyoruz. Amacımız bu kurslarımızın sayısını daha da artırmaktır" dedi ve başarılı kursiyerleri tebrik etti.
Program sonunda 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.