Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 127 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı.
Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Malkara Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Uslu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turan Ayhan, TSO Başkanı Ümran Bilgin, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Selvi, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Recep Kartay ve Yönetim Kurulu üyeleri, işadamları, okul müdürleri ile Okul-Aile Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, öğretmenler, mezun olan öğrenciler, öğrenci velileri ile davetliler katıldı.
Okul Müdürü Turan Ayhan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bu yıl 25. mezunlarımızdan 127 öğrencimizi iş hayatına ya da bir üst öğrenim kurumlarına uğurlayacağız. Hepinizin yolu açık olsun" dedi.
Sunuculuğunu Matematik Öğretmeni Nurdan Tokatlı ile Biyoloji Öğretmeni Bahar Bora’nın birlikte gerçekleştirdiği programda okula yaptıkları katkılarından dolayı yardımsever iş adamlarına Okul Müdürü Turan Ayhan tarafından; öğrenci velilerinden Murat Ay, Mehmet Nesim Yabaş ile Tekin Arabacı’ya okula yaptıkları desteklerden dolayı Müdür Başyardımcısı Ali Osman Akça tarafından; Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Hüsniye Akyol, Suzan Sönmez, Safinaz Bora ve Nurcan Topçular’a Müdür Yardımcıları Sinem İdiz ile Sezai Çakal tarafından plaket verildi.
Programda, 12 EML sınıfından Ömer Müjdeci ’Her Şey Sende Gizli’ adlı şiiri seslendirirken, okul birincisi Uğur Ataman törende konuşma yaptı.
Okullarını birincilikle bitiren Anadolu Teknik Lisesi birincisi Uğur Ataman ile Endüstri Meslek Lisesi birincisi Emre Seven’e Kaymakam Mahmut Halal, HÜSTEMEV Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Macar ve Vakıf üyesi Muzaffer Erden ile Günay Pano, Mustafa Günay tarafından plaketleri ile hediyeleri verildi. Okul ikincileri ve üçüncülerine de protokol tarafından hediyeleri sunuldu.
Liseyi birincilikle noktalayan Uğur Ataman ve Emre Seven’in ’Mezunlar Kütüğü’ne plaket çakması ile devam eden programda, okulun halk oyunları ekibi gösteri sundu.
İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı’nın duasının ardından öğrenciler ’Mezuniyet Yemini’ ederek keplerini havaya attı.
Malkara Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Lisesi Matematik Öğretmeni Nurdan Tokatlı ile Biyoloji Öğretmeni Bahar Bora öncülüğünde öğretmenler ile öğrencilerin desteğiyle açılan ’Matematik ve Fen Proje Sergisi’ tören boyunca büyük ilgi gördü.