Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, 2015 genel seçimlerinde hedeflerine ulaşamadıklarını, meclise mevut olan milletvekilini gönderdiklerini söyledi. Kaplan, "Türkiye geneline bakıldığı zaman MHP oylarını arttırdı. HDP, Ak Parti’nin ve CHP’nin kaybettiği oylarla barajı geçti" dedi.
MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, 7 Haziran Genel Seçimleri sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaplan, yaptığı açıklamada parti olarak 6 milletvekili adayları ile gece gündüz çalıştıklarını belirterek, istenilen hedefe ulaşılamadığını ifade etti. Kaplan, "Milliyetçi Hareket Parti olarak 2015 Genel seçimlerinde Tekirdağ’da beklediğimiz oyu alamadık. Hedefimiz Tekirdağ’da parti olarak 2 milletvekiliydi. Ama mevcut olan milletvekili sayısında kaldık. Diğer genel seçimine göre yüzde 2 buçukluk oy artışımız oldu. Bu da bizim için sevindirici bir artış değil. Hedefimiz farklıydı. Ama halkımız bunu böyle laik gördü. Seçimler kapsamında çalışmalarımızda 6 milletvekilimizle 2 aydan beri sahada devamlı çalışıyorduk. Bu 2 aylık yaptığımız program dahilinde hepsi elinden geleni yaptı. Tüm teşkilatımız programlarımıza harfiyen uydu. Tekirdağ’da parti olarak mücadelemizi verdik ama hedefimize ulaşamadık" diye konuştu.
"AK PARTİ’NİN DİĞER İLLERDE DE OYLARI DÜŞTÜ"
HDP’nin CHP ve Ak Parti’nin kaybettiği oylarla barajı geçtiğini söyleyen Kaplan, Ak Partinin diğer ilerde de oylarının düştüğünü söyledi. Kaplan, "Türkiye geneline bakılırsa HDP barajı, CHP’nin ve Ak Parti’nin kaybettiği oyları alarak geçti. İstanbul’da ve diğer illerde Ak Parti hariç diğer partiler oylarını arttırdı. Ama genel olarak baktığımızda CHP’nin oyları düştü. Çok fazla bir düşüklük yok ama İstanbul’da CHP’nin büyük bir düşüşü var" dedi.
MHP’nin mecliste HDP ile aynı koltuk sayısını paylaşmasının adaletsizlik olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Kaplan, "Bu durum tamamen seçim sisteminin yanlışlığından kaynaklanıyor. Bizim HDP ile Türkiye genelinde 2 milyon oy farkı var ama milletvekili sayısı aynı. Bu seçim sisteminin komple bir gözden geçirmesi gerekiyor. Burada adaletsiz bir durum var. Ondan dolayı da milletvekili sayımız az durumda" ifadesini kullandı.