Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Hacıevhat Mahallesi’nde gerçekleştirilen Roman Dernek açılışında büyük coşku yaşanırken, toplanan kalabalık oyun havaları eşliğinde oynayarak eğlendi.
Şehit Turgut Arslan Meydanında gerçekleşen açılışa, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Erdem Karaman, Hacıevhat Mahallesi Muhtarı Rafet Çıngar, Roman Dernek Başkanı Hüseyin Özkır, Başkan Yardımcısı Resul Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Hacıevhat Mahallesi Romanlar Derneği Başkanı Hüseyin Özkır, "Bizler toplumsal ve kültürel yapımızdaki çeşitliliği, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren en büyük zenginliğimiz olarak görüyoruz. Lokal binası, bu mozaiğin önemli taşlarından biri olan Roman vatandaşlarımızın bir araya gelmesine ve Roman kültürünün tanıtılmasına imkan sağlayacaktır. Lokal binasının hayırlı olmasını temenni eder, tüm halkımızı selamlarım" ifadelerini kullandı.
Roman vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve renkli görüntülerin yaşandığı açılışın ardından meydanda toplanan vatandaşlar roman havası eşliğinde göbek atıp oynadı.