Tekirdağ’da faaliyet gösteren sendikalar ve sivil toplum kuruluşları, Samsun’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için basın açıklaması düzenledi.
Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi üyeleri Samsun’da hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde toplandı. Devlet Hastanesi Atatürk Anıtı önünde toplanan Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi üyeleri adına konuşan Şube Başkanı Hamza Öksüz, Türkiye’de sağlıkçıya yapılan şiddetin gün geçtikçe arttığını ifade ederek, "Gönül isterdi ki bugün burada kazanılmış özlük haklarımızın duyurusu için sizleri davet etmiş, sizleri toplamış olsaydık. Sağlıkta sağlıkçıya uygulanan şiddet ülkemizde gün geçtik devam etmektedir. En son örneği Cuma günü Samsun’da görev yapan Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Op. Dr. Göğüs Cerrahi Uzmanı Sayın Kamil Furtun, vahşi bir cinayete kurban edilmiştir. 2 ve 3 gün planlanarak, koridorda tüm hastaların içerisinde gerçekleşmiş bir cinayettir. Bu cinayetleri gerçekleştireni lanetliyorum. Bu tür şiddetlerin son bulmasını talep ediyoruz. Bundan 20, 25 yıl önce Türkiye’de doktora çıkmak diye bir deyim vardı. Annelerimiz babalarımız iç çamaşırlarımıza varıncaya kadar bayramlık elbiselerimizi bizlere giydirir doktorlara çıkardık. O zaman mesleğe bu derecede saygı vardı bu ülkede. Maalesef gün geçtikçe memura hakaret sağlık çalışanlarına ve doktora şiddet, darp ve cinayetler işlenmeye başlandı. Ne oldu da bu duruma geldik. Vatandaş nedir? Vatandaş kim? Vatandaş, benim annem, babam ve kardeşimdir. Peki sağlıkçı kim? Canınıza can katan en büyük sırlarınızı ve namusunuzu teslim ettiğiniz insanlar. Kimse kusura bakmasın bunlar robot değil. Bu insanlar da birilerinin annesi, birilerinin babası, birilerinin kardeşidir. Bunlar sizin evladınız değil mi ey gidi vatandaşlar biz biriz biz bütünüz" diye konuştu.
Diğer sendikalar ve sivil toplum kuruluşları ise Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Tuğlalı Parkta basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tuğlalı Parkta toplanan yaklaşık 50 kişilik grup adına konuşan Türk Tabipleri Birliği Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz, sağlıkta şiddetin hız kesmediğini ifade ederek, "29 Mayıs Cuma günü Samsun’da Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamil Furtun çalışmakta olduğu hastanede silahlı saldırı sonucu şehit edildi. Maalesef artık sağlık çalışanlarına şiddet olağan hale gelmiştir, getirilmiştir" dedi.