Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ’da 422 okulda 163 bin 550 öğrencinin 12 Haziran Cuma günü karne alacağını söyledi. İşler, "Karneler sadece öğrencinin başarısını yansıtmıyor. Bu hem öğretmenin hem de velinin başarısını da yansıtıyor" diye konuştu.
2014-2015 eğitim ve öğretim yılının sonunda öğrencileri karne heyecanı sardı. Tekirdağ’da 12 Haziran Cuma günü 422 okulda 163 bin 550 öğrenci ile 8 bin öğretmen 2014-2015 eğitim- öğretim dönemini tamamlayacak.
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, karne öncesi velilere tavsiyelerde bulundu. Başarısız olan öğrencilere velilerin kızmaması gerektiğinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü İşler, karnelere bakan velilerin ilk başta kendilerini hesaba çekmesi gerektiğini ifade etti.
İşler, karnelerin 12 Haziran Cuma günü verileceğini belirterek, "Bu sene Tekirdağ’da toplam 422 okulumuzda eğitim ve öğretim yılını tamamlanmış oluyor. Bu okullarımızda yaklaşık 8 bin öğretmenle öğrencilerimize eğitim verdik. Böylece Haziran ayının 12’si itibariyle Cuma günü akşama kadar toplamda 163 bin 550 öğrencimiz karne heyecanı yaşayacak. Karne sadece öğrencinin başarısını yansıtmıyor. Bu hem öğretmenin, hem öğrencinin ve hem de velinin başarısıdır. Karneye baktığında herkes kendisini görecek. Herkes ben ne yaptım veya ne yapamadım sorusuna cevap arayacak. Öğretmen arkadaşlarımız ne kadar çok öğrenciyi başarılı bir şekilde veliye teslim ettiyse, veliler o derece mutlu olacaklar. Eğitimde feda edecek hiçbir fert yoktur. Hiçbir zaman hiçbir şekilde bizim çocuklarımızı, başarısız olan öğrencilerimizi kırmamamız, incitmememiz gerekiyor" diye konuştu.
"VELİLER ÇOCUKLARINI KARNE NOTLARINA GÖRE DEĞERLENDİRMESİNLER"
Velilerin çocuklarına karne notlarına göre değerlendirme yapmaması gerektiğinin altını çizen İşler, "Öğrencilerimiz, bir dahaki yıl aynı hataları yapmama hususunda tedbirler alması gerekir. Eğer hatası yoksa da aynı şekilde hatasızlığına devam edecek. Şunu da söylemek istiyorum velilerimiz çocuklarını karne notlarına göre de değerlendirmesinler. Çocukları onların kendi yavruları, öyle görsünler. Başarısız olan öğrencilerimizin hiçbir şekilde sıkıntı çekmesini istemiyoruz. Onlar bizim yavrularımız. Çeşitli sebepleri vardır. Kendilerine göre eksiklikleri vardır. Bu eksiklikleri velilerle birlikte tamamlasınlar" dedi.
"ÖĞRENCİLERİMİZ KURSALAR GİDEREK TATİL YAPSINLAR"
Velilerin tatilde çocuklarını kurslara göndermesi gerektiğini belirten Halis İşler, öğrencilerin sosyalleştirilmesi gerektiğini söyledi. İşler, "Yazın çocuklarımız biraz dinlensinler dinlenirken de spora, çeşitli kurslara gönderilebilir. Kurumlarımızın çeşitli yaz kurslarına gidip orada dinlensinler. Çocuklarımız spor yaparak, çeşitli kurslara giderek kendilerini geliştirsin ve öyle tatil yapsınlar. Yazın halk eğitim olarak kurslar açıyoruz. Yerel yönetimler de açacak. Diyanet İşleri Başkanlığı çocuklarımız için çeşitli kurslar açacak. Çocuklarımız yazılarını boşuna geçirmesinler çeşitli kurslara gidip tatillerini kendilerine yararlı bir şekilde geçirsinler" dedi