Tekirdağlı kadınlar, kermeste kendi elleriyle diktikleri masa örtüsü, seccade ve giysileri Tekirdağlıların beğenisine sunarak elde ettikleri geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlıyor.
Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa sahil dolgu alanında bulunan Rumeli Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetlere Yardım Derneği tarafından kurulan kermeste kadınlar diktikleri kumaşları satışa çıkardı. Kermeste, masa örtüsü, seccade gibi çeşitli kumaşların ilgi gördüğünü belirten Lütfiye Kulaksız, kermeste kazanılan paranın ihtiyaç sahibi öğrencilere verileceğini dile getirdi.
Kumaşları 2014 Eylül ayında dikmeye başladıklarını söyleyen Kulaksız, dikimlerin Mayıs ayında kadar sürdüğünü söyledi. İşi kendi arkadaşlarıyla birlikte gönüllü olarak yaptığını belirten Lütfiye Kulaksız, "Dikimlerimiz arkadaşlarımla birlikte devam ediyor atölyede. Bursa’dan, İstanbul’dan kumaşlarımızı alıyoruz. Sonra eski modelleri güncelleyerek, modellerimizi satıyoruz. El emeğimizle yaptığımız masa örtüsü, seccadeler, eski kumaşları alıp dikip satıyoruz. Bunların hepsi elde dikilerek satılıyor. Fransız güpürü kumaşı ile masa takımları, yemek masası takımları yapıyoruz. Gelin pike takımları yapıyoruz. Elle yapılan sabunluklarımız var. Seccadelerimiz elle dikiliyor. Nevresimlerimizi kendimiz dikiyoruz. Bunları arkadaşlarımla birlikte el emeği ile diktik" dedi.
"KAZANILAN GELİR ÖĞRENCİLERE DAĞITILACAK"
Kermeste elde edilen gelirin ihtiyaç sahipleri öğrencilere verileceğini dile getiren Kulaksız, "Tamamen gönüllü olarak yapılan kumaşlardan kazanılan para ihtiyaç sahibi olan yurt öğrencilerine dağıtılacak. Bunları kendimiz dikiyoruz. Hatta kumaşları kendimiz alıyoruz. Müşteriler gelip burada satılan kumaşlara ilgi gösteriyor. Bizim gibi hayır yapmak isteyen vatandaşlar geliyor beğendiği kumaşları alıyor" ifadesini kullandı.