Trakya Gazetesi ve Avrupa Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Naci Akyazı, Trakya Gazeteciler Birliği’nin Olağan Kongresinde 132 üyeden 75 oy alarak yeniden başkan seçildi.
Trakya Gazeteciler Birliği Başkanı Naci Akyazı, Birliğin Olağan Kongresinin ardından seçim hakkında değerlendirmelerde bulundu. 30 Mayıs Cumartesi günü yapılan seçimlerin demokratik bir ortamda yapıldığını ifade eden Akyazı, derneğin 132 üyesi olduğunu, 75 üyenin oyunu alarak seçimi kazandığını söyledi.
Akyazı, Trakya Gazeteciler Birliği’nde 3 yıl daha başkanlık görevi yapacağını belirterek, "132 üyemizin katıldığı toplantıda 75 üye bizim listeye, 57 üye de 3 adayın birleştiği sarı listeye oy verdi. Seçimlerde bana destek veren gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü demokratik bir seçim oldu. Herkes geldi, oyunu kullandı. 97 yılında kuruldu derneğimiz ve kurulduğu zaman kurucu başkan yardımcısıydım. Yıllardır bu devreye kadar üyelerimizden aidat almadan Trakya’nın en büyük derneği haline geldik. Bugün de derneğe ilgi arttı. Derneğimiz Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesidir. Burada demokratik bir ortamda yapılan seçimlerde gerçekten gazeteci olarak görev yapan gazetecilerin 75’i bize oy vermiş, bizi tercih etmiş oldu. 3 yıl daha Allah’ın izniyle bu görevi en iyi şekilde ifa etmeye çalışacağız" diye konuştu.
"GAZETECİLİK MESLEĞİ KUTSAL BİR MESLEKTİR"
Akyazı, gazetecilik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu söyleyerek, "Gazetecilik mesleğini Ulu Önder Atatürk çeşitli sözlerle dile getirmiştir. Basın, bir memlekette hür hareket ederse, hür olursa o memleketin gelişmesi ve güçlenmesi de çok daha çabuk olur. Çünkü duyuyoruz, bir sürü yolsuzluklar meydana geliyor. Eğer basın olmasa bu yolsuzlukları kimse ortaya çıkaramaz. Basından korkup insanların düzgün, dürüst veri almalarını sağlıyoruz. Basının kamuoyunu bilgilendirme organı olması ve doğruları en iyi şekilde yazması gerekmektedir. Aksi takdirde basının özgürlüğünün elinden alınması Türkiye’nin gelişimini engelleyecektir" dedi.